20:59 14.05.2021

Аваков: Вплив злодіїв у законі - пряма загроза нацбезпеці, тому нульова толерантність

3 хв читати
Аваков: Вплив злодіїв у законі - пряма загроза нацбезпеці, тому нульова толерантність

Злодії у законі мають колосальний вплив на дестабілізацію політичної та соціально-економічної ситуації в Україні, тому Рада національної безпеки і оборони (РНБО) України впроваджує економічні санкції проти них, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"РНБО прийняла пропозицію уряду щодо низки санкцій до злодіїв у законі: від блокування активів до примусового видворення з України! Вплив злодіїв у законі - пряма загроза нацбезпеці - тому нульова толерантність!" - написав Аваков на своїй сторінці у Twitter у п'ятницю ввечері.

За словами Авакова, п'ятий рік в Україні зберігається тенденція зменшення рівня злочинності, що є результатом спільної роботи всіх правоохоронних органів.

"Єдина державна позиція нульової толерантності до кримінальних елементів, які загрожують безпеці України та її громадян. Потрібен комплексний підхід, який не дозволить цим злочинним суб'єктам і формуванням діяти в нашій державі. Організована злочинність - пряма загроза нацбезпеці України", - заявив Аваков під час засідання РНБО.

Так, міністр ініціював можливість впровадження персональних спеціальних економічних санкцій до осіб, які мають статус злодій у законі.

Він також зазначив, що не менш важливим елементом боротьби з організованою злочинністю є суворість умов відбування покарання такої категорії осіб.

"З цією метою бачимо за доцільне створити окрему установу виконання покарань у системі установ Державної кримінально-виконавчої служби Міністерства юстиції України", - наголосив Аваков.

У свою чергу голова Нацполіції Ігор Клименко сказав, що на початок 2020 року в Україні перебували 34 злодії у законі.

"І на сьогодні: вісьмох злодіїв видворено з України із забороною в'їзду; одного передано в порядку реадмісії; четверо залишили Україну і не поверталися. В результаті з 34 злодіїв у законі на сьогодні в Україні залишився 21. Із них - двоє перебувають у СІЗО та установах виконання покарань; один під домашнім арештом; один у пункті тимчасового перебування іноземців. На волі поки що перебувають 17 злодіїв у законі. При цьому трьом особам оголошено підозру, а двоє проходять процедуру екстрадиції", - зазначив Клименко.

За інформацією правоохоронців, за етнічною ознакою серед злодіїв у законі 356 грузинів, 129 росіян, 29 вірмен, 18 азербайджанців і 25 - інших.

Крім того, він наголосив, що проти осіб, що координуються злодіями у законі, як правило - це іноземці, які користуються недосконалістю українського законодавства, також треба впроваджувати обмежувальні заходи.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони запроваджує персональні санкції проти деяких злодіїв у законі та іноземців, які є кримінальними авторитетами, заявив президент України Володимир Зеленський.

"Завершилося чергове засідання РНБО... Отже: після ухвалення відповідного закону застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі; санкції також "прилетіли" до 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами...", - заявив Зеленський у відеозверненні за результатами засідання РНБО.

Пізніше у своєму відеозверненні глава держави зазначив, що "більшість серед зазначених 557 злодіїв у законі перебувають не в Україні".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА