21:47 14.05.2021

ЄС закликає Вірменію і Азербайджан до максимальної стриманості на кордоні

1 хв читати
ЄС закликає Вірменію і Азербайджан до максимальної стриманості на кордоні

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель повідомив у п'ятницю, що Євросоюз уважно стежить за тривожними подіями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном.

"Генеральний секретар Європейської зовнішньополітичної служби Стефано Санніно в четвер розмовляв від мого імені з міністром закордонних справ Вірменії Арою Айвазяном і цієї п'ятниці - з міністром закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамовим, закликавши обидві сторони проявити максимальну стриманість і знизити ескалацію ситуації", - йдеться в заяві Борреля, опублікованій в Брюсселі.

У документі наголошується, що спеціальний представник ЄС Тойво Клаар підтримував контакти з чинним головуванням ОБСЄ.

"Делімітація і демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо тривалі контакти на технічному рівні між двома сторонами", - заявив високий представник ЄС із закордонних справ.

Влада міста Горіс Сюнікської області Вірменії повідомили в середу, 12 травня, про порушення азербайджанськими військовими державного кордону республіки. Вранці в п'ятницю Міноборони Вірменії повідомило, що збройні сили Азербайджану продовжують залишатися в Сюнікській області. В.о. прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що звернувся до президента РФ Володимира Путіна з проханням про військову допомогу.

Зі свого боку в МЗС Азербайджану назвали "неадекватною" реакцію Єревану на процеси з узгодження азербайджано-вірменського кордону і закликали владу Вірменії не використовувати ситуацію в передвиборних внутрішньополітичних цілях.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА