20:41 15.05.2021

Разумков: Ми повинні працювати над тим, щоб якість шкільної освіти в містах і селах була однаково високою

2 хв читати
Разумков: Ми повинні працювати над тим, щоб якість шкільної освіти в містах і селах була однаково високою

Якість освіти міських і сільських шкіл має бути однаковою, заявив спікер Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Ті напрацювання, які є в (дитячому таборі - ІФ) "Артек", ми будемо намагатися впроваджувати в інших школах. Тим більше, фактично більша частина з них зараз - в онлайн. І цю інформацію можна використовувати в будь-якому населеному пункті, де є інтернет", - сказав Разумков, відвідуючи Міжнародний дитячий табір "Артек" на Київщині.

Він висловив надію, що табір, який тимчасово перебуває наразі в Київській області, незабаром повернеться до українського Криму, "де звикли його бачити".

Спікер зазначив інноваційні підходи в навчанні, можливість проводити дослідження, а також зазначив, що такі методи важливо впроваджувати в різних навчальних закладах.

Крім того, Разумков висловив надію, що незабаром ситуація з COVID-19 стабілізується, і школярі повернуться до звичного відвідування шкіл. На його думку, такий формат навчання більш ефективний. Разом із тим, Разумков зазначив, що онлайн-уроки дозволять поліпшити якість навчання в сільській місцевості, де не завжди вистачає вчителів і технічних засобів. "Там треба впроваджувати онлайн-уроки, залучати більше технічних можливостей для того, щоб зрівнювати баланс між селом і містом", - сказав він.

Глава українського парламенту також ознайомився з роботою навчальних лабораторій інноваційного освітнього центру, взяв участь у презентації культурно-освітнього проекту "100 Перемог України очима артеківців" і поспілкувався з представниками дитячого самоврядування та дитячою спільнотою. Зараз у дитячому таборі триває тематична зміна "Освітні інновації та технології", учасниками якої стали 750 дітей пільгових категорій з усієї України.

"Мені дуже приємно, що саме таке майбутнє зростає в Україні: освічені, цілеспрямовані, глибокі діти і підлітки. Зараз вони учні, а вже за кілька років почнуть реалізовувати себе в різних сферах. І ми повинні робити все для того, щоб вони росли щасливими, успішними і пов'язали своє майбутнє з Україною", - наголосив Разумков.

Також "Артек" відвідали глава комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак і Голова підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Ольга Коваль.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА