11:34 16.05.2021

МЗС України анонсувало проект "Незламні" на підтримку незаконно утримуваних Росією українців і кримських татар

2 хв читати
МЗС України анонсувало проект "Незламні" на підтримку незаконно утримуваних Росією українців і кримських татар

Міністерство закордонних справ України запускає проект "Незламні", спрямований на підтримку незаконно утримуваних Росією політв'язнів, серед яких українці і кримські татари, затримані в тимчасово анексованому Криму, повідомила прес-служба МЗС.

Зазначається, що проект передбачає серію публікацій ексклюзивних листів політв'язнів, написаних з місць позбавлення волі.

"Підтримка та якнайшвидше звільнення українських політв’язнів є пріоритетом діяльності МЗС. Ми розпочинаємо проект #Незламні, присвячений нашим громадянам, яких незаконно ув’язнили та утримують у російських тюрмах", – заявила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

За її словами, завдання проекту – донести історії бранців Кремля, їх переживання та думки, мрії та надії, звернути увагу на системні репресії в окупованому Криму. "Проект також спрямовано на те, аби світ дізнавався про незламних духом бранців Кремля. Бо це чи не єдиний імунітет від тортур та нелюдського поводження в умовах в’язниці. Публічність рятує життя", – сказала Джапарова.

Зазначається, що проект запускають у рамках інформаційної кампанії "Вірність собі – не злочин" і дата початку кампанії - 16 травня - є символічною, оскільки в неділю в Україні вшановують пам'ять жертв політичних репресій у 1937-1941 роках. "Російська Федерація, наслідуючи радянський досвід, розгорнула широкі репресивні кампанії на тимчасово окупованих нею територіях України. Сьогодні Росія продовжує незаконно утримувати за ґратами в окупованому Криму та на території РФ понад 100 громадян України за політичними мотивами", – йдеться в повідомленні МЗС.

У прес-службі наголосили, що щотижня на сайті та сторінці МЗС у Facebook, а також на ресурсах зарубіжних дипломатичних установ публікуватимуть листи незаконно утримуваних, в яких вони поділяться своїми історіями і розкажуть про репресії на окупованому півострові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА