11:54 16.05.2021

В Одесі відбулася конференція з планування навчань "Сі Бриз-2021"

1 хв читати
В Одесі відбулася конференція з планування навчань "Сі Бриз-2021"

В Одесі завершилася заключна конференція з планування спільних українсько-американських військових навчань "Сі Бриз-2021", запланованих на літо поточного року.

Як повідомляє прес-служба Національної гвардії України в неділю, основна мета цих навчань – підвищення рівня сумісності підрозділів української армії з підрозділами армій країн-партнерів під час виконання спільних завдань для підтримки морської регіональної безпеки і забезпечення стабільності в Чорноморському регіоні.

"На конференції узгоджено склад учасників, обговорено послідовне та якісне планування згуртованого навчання Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Національної гвардії України, інших військових відомств, а також 29 країн-членів НАТО та партнерів. Також вирішили питання логістики та системи управління навчаннями", – йдеться в повідомленні.

У ньому уточнюється, що навчання відбудуться влітку поточного року на Чорному морі в Миколаївській, Херсонській та Одеській областях.

"Їхньою метою є підвищення рівня сумісності збройних підрозділів України і США і держав-партнерів НАТО", – наголошують у НГУ.

Навчання "Сі Бриз" – багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА