07:25 18.05.2021

Байден обіцяє вивести США в лідери з постачання вакцин

2 хв читати
Байден обіцяє вивести США в лідери з постачання вакцин

США в найближчі шість тижнів мають намір відправити в інші країни до 80 млн доз вакцин від COVID-19, перевершивши аналогічні поставки будь-якої країни, включно з РФ і КНР, заявив американський президент Джо Байден у понеділок.

"Протягом наступних шести тижнів США відправлять 80 млн доз за кордон. Це 30% від кількості вакцин, вироблених США до кінця червня. Це більше, ніж будь-яка країна нині поділилася на сьогодні - в 5 разів більше, ніж якась країна, більше Росії, Китаю", - сказав він під час виступу.

"Триває багато розмов про російський і китайський вплив у світі вакцин. А ми хочемо вести світ за собою - нашими цінностями, цією демонстрацією наших інновацій, творчості та гідності американського народу", - наголосив він.

Він пояснив, що поставки почнуться, коли до кінця червня США зможуть забезпечити вакцинами всіх, хто потребує них у країні, і що за кордон відправлять ухвалені американськими наглядовими відомствами вакцини Pfizer/BioNTech, Moderna і вакцини Johnson & Johnson.

Байден зазначив, що ця ініціатива не робиться заради отримання вигод від інших країн. Президент пообіцяв, що США працюватимуть з глобальною ініціативою COVAX - програмою з забезпечення рівного доступу до вакцин у всьому світі - і іншими партнерами для забезпечення доступності препаратів.

Раніше в понеділок прес-секретар Білого Дому Джен Псакі заявила, що США на додаток до 60 млн доз вакцини компанії AstraZeneca поставлять ще 20 млн доз вакцин від коронавірусу COVID-19 іншим країнам до кінця червня. За її словами, наразі Вашингтон очікує схвалення вакцини AstraZeneca Управлінням із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), що дозволить поставити всі 80 млн вакцин країнам світу до кінця червня цього року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчі дні в Україні будуть дощовими й прохолодними

The Reckoning Project подав позов в Аргентині у зв'язку з катуванням українця росіянами

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА