08:02 18.05.2021

Снайпер російських найманців поранив українського військовослужбовця на Донбасі в понеділок, зафіксовано 9 порушень режиму тиші

2 хв читати
Снайпер російських найманців поранив українського військовослужбовця на Донбасі в понеділок, зафіксовано 9 порушень режиму тиші

За минулу добу російські найманці на Донбасі здійснили 9 обстрілів українських позицій, снайпер противника поранив військовослужбовця ЗСУ. З початку доби вівторка обстрілів не зафіксовано, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"За минулу добу, 17 травня, в районі проведення операції Об'єднаних сил зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню ... Внаслідок ворожого снайперського вогню один український військовослужбовець отримав поранення. Військовослужбовця оперативно доставлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. Стан здоров'я захисника задовільний", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Facebook у вівторок.

Обстріли противника зафіксовані поблизу Новолуганського, де російські найманці двічі відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібрів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

В районі Пісків противник двічі здійснив обстріл у бік українських позицій з мінометів 120-го калібру, стрілецької зброї, автоматичних станкових і підствольних гранатометів.

Недалеко від населеного пункту Зайцеве противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру, а у Опитного - ще і з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У передмісті селища Новотошківське російські найманці відкривали вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Причепилівки зафіксовано застосування гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У напрямку Авдіївки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї.

У штабі додали, що на обстріли противника українські військові відкривали вогонь.

У зведенні наголошується, що за інформацією Української сторони СЦКК, противник використовує практику ведення провокаційного вогню з житлових кварталів населених пунктів на тимчасово окупованих територіях.

Зокрема, увечері 17 травня, російськими найманцями було здійснено обстріл позицій ЗСУ поблизу населеного пункту Піски з мінометів калібру 82 і 120-мм безпосередньо з житлових кварталів Донецька. Місцями вогневих позицій мінометів противники вибрали майданчики в житловій забудові у безпосередній близькості від Міської клінічної лікарні №21.

"Метою дій проросійських найманців було провокування підрозділів ЗСУ на відкриття вогню. Традиційно, обстріли з боку окупантів супроводжувалися інтенсивними інформаційними "вкидами", - сказано в повідомленні.

"Станом на 7:00 ранку, 18 травня, порушення режиму припинення вогню не зафіксовано", - констатували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА