10:09 18.05.2021

Кличко повідомив, що до дверей його квартири приходили правоохоронці

3 хв читати
Кличко повідомив, що до дверей його квартири приходили правоохоронці

Міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що до дверей його квартири в будинку на вул. Богдана Хмельницького приходили правоохоронці.

Як розповів мер журналістам, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували в під'їзді його будинку безпосередньо біля дверей його квартири, проте сам Кличко в цей час був на тренуванні.

"Озброєні люди увірвалися в під'їзд, ломилися сюди (показавши на двері власної квартири - ІФ). Є камера відеоспостереження. А зараз вони чи то злякалися, чи щось іще, і пішли до іншої квартири", - сказав Кличко.

Він висловив припущення, що правоохоронці не розраховували, що він щоранку перебуває на тренуванні або ж мали хибну інформацію про його місцеперебування. "О пів на сьому я вже був у спортивному залі, о сьомій вони прийшли. Двері були зачинені, нікого немає. Ну, вони постояли-постояли і пішли далі", - сказав мер.

"Я не готовий коментувати... Багато речей, що відбуваються, дуже дивні", - сказав він, зазначивши, що має інформацію про те, що в Офісі президента відбуваються "наради, присвячені Кличку".

Кличко також нагадав про обшуки, які відбулися в низці комунальних підприємств столиці, та звинувачення на їхню адресу в несплаті податків, назвавши їх "нонсенсом". Мер сказав, що цією інформацією про обшуки маніпулюють і він готовий відкрито співпрацювати з правоохоронними органами.

За словами Кличка, правоохоронці повідомили йому, що приходили до мешканців квартири, яка розташована поверхом нижче. Він розповів, що ця квартира належить працівникам Оперного театру, але правоохоронці повідомили йому, що нині її здають в оренду і до нинішніх її жителів у них нібито виникли запитання.

"На моє питання: "Що відбувається?", вони відповіли, що прийшли нібито у квартиру двома поверхами нижче моєї. Начебто ця квартира здається, і в них питання до орендарів. Але... Камера, встановлена на моєму поверсі, зафіксувала, що ці люди піднімалися на мій поверх, дзвонили і стукали у двері моєї квартири. Помилка? Я не думаю", - написав він пізніше в соцмережі Telegram.

"Безпрецедентний тиск на міську владу триває, такого не було навіть за часів Януковича (екс-президент Віктор Янукович - ІФ).

Кличко поспілкувався із журналістами на сходовій клітці, після чого запросив їх у свою квартиру, показав, що в ній йде ремонт, і знову наголосив, що не знає, навіщо і до кого правоохоронці приходили вранці.

Раніше у вівторок журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook: "До будинку на Богдана Хмельницького, в якому мешкає мер Києва Віталій Кличко, сьогодні о 7:30 під'їхала група озброєних людей в екіпіровці співробітників правоохоронних органів, які близько години перебувають у під'їзді і поряд із будинком. За словами джерел у мерії, сам Кличко о 7:00 виїхав на тренування і розминувся з цією групою, приналежність якої наразі не встановлено. До квартири мера наразі ніхто не заходить".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА