10:59 18.05.2021

СБУ здійснює обшуки в будинку, де живе Кличко, до мера слідчі дії стосунку не мають

3 хв читати
СБУ здійснює обшуки в будинку, де живе Кличко, до мера слідчі дії стосунку не мають

Співробітники Служби безпеки України у вівторок уранці здійснювали обшуки в будинку, де живе мер Києва Віталій Кличко, в межах розслідування кримінального провадження про фальсифіковані нафтопродукти, до Кличка ці слідчі дії стосунку не мають, заявляють у СБУ.

"Обшуків у мера Києва Віталія Кличка СБУ не проводить. Співробітники ГУ СБУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю із залученням спецпідрозділу ЦСО "А" здійснюють обшуки в межах кримінального провадження про фальсифіковані нафтопродукти", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі СБУ.

У СБУ зазначили, що обшуки відбуваються відразу на декількох локаціях, зокрема в будинку, де мешкає Кличко.

"Жодного стосунку до самого пана Кличка обшуки не мають", - наголосили у відомстві.

Пізніше в прес-службі СБУ повідомили детальнішу інформацію щодо проведених слідчих дій. За інформацією прес-служби відомства, 18 травня обшуки проводилися в кількох регіонах України в рамках кримінального провадження щодо контрабанди в Україну паливно-мастильних матеріалів.

"Мета цих дій - викрити мережу ділків, які нелегально імпортували в Україну великі партії пального з Республіки Білорусь і РФ. Ідеться про продукцію, що незаконно імпортується, на понад 100 млн грн. Одне з офісних приміщень, в якому "розмістилися" зловмисники і де проводила обшуки СБУ, розташоване в тому самому будинку, де живе мер Києва Віталій Кличко", - зазначили в СБУ.

Коментуючи інформацію про те, чому співробітники спецслужби дзвонили безпосередньо у двері Кличка, в прес-службі пояснили: "Щоб встановити всі обставини діяльності зловмисників, співробітники СБУ, зокрема, шукали адміністратора камер відеоспостереження зовні та всередині будинку. Все це - з метою встановлення і підтвердження причетності фігурантів провадження до приміщень, розташованих на цьому поверсі".

У СБУ додали, що на оприлюдненому Кличком відео чітко видно, що в його двері, як і у двері інших його сусідів по під'їзду, які не є фігурантами провадження, ніхто не вривався.

"Двоє співробітників СБУ в цивільному подзвонили в двері і, не дочекавшись відповіді, пішли до інших сусідів, щоб отримати інформацію про фігурантів провадження", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, у вівторок уранці Кличко заявив, що до дверей його квартири приходили правоохоронці.

Як розповів мер журналістам, камера відеоспостереження зафіксувала, що правоохоронці перебували в під'їзді його будинку безпосередньо біля дверей його квартири, однак сам Кличко в цей час був на тренуванні.

"Озброєні люди увірвалися в під'їзд, ломилися сюди (показавши на двері власної квартири - ІФ). Є камера відеоспостереження. А зараз вони чи то злякалися, чи щось ще, і пішли до іншої квартири", - сказав Кличко.

Раніше журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook: "До будинку на Богдана Хмельницького, в якому проживає мер Києва Віталій Кличко, сьогодні о 7:30 під'їхала група озброєних людей в екіпіровці співробітників правоохоронних органів, які близько години перебувають у під'їзді та поруч із будинком. За словами джерел у мерії, сам Кличко о 7:00 виїхав на тренування і розминувся з цією групою, приналежність якої поки що не встановлена. До квартири мера поки що ніхто не заходить".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА