19:02 18.05.2021

Прем'єр-міністр Естонії відвідала КПВВ "Станиця Луганська"

2 хв читати
Прем'єр-міністр Естонії відвідала КПВВ "Станиця Луганська"

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас у вівторок, 18 травня, перебуває з візитом у Луганській області, повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Сьогодні, 18 травня, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас і віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков перебувають із візитом у Луганській області. Високопосадовці відвідали КПВВ "Станиця Луганська", де вже розпочато роботи зі спорудження багатофункціональної сервісної зони", - йдеться в повідомленні на сайті відомства.

Прем'єр-міністр Естонії ознайомилася з планами щодо функціоналу оновленого КПВВ і підтвердила наміри щодо подальшої підтримки України.

"Ми всі партнери та друзі України. Кордони України міжнародно визначені, й Луганськ - це Україна, Донецьк - це Україна і Крим - це Україна. Ми 7 років стоїмо пліч-о-пліч з Україною і продовжимо це робити стільки, скільки буде треба. Я переконана, що найкраща відповідь України на збройну агресію Росії - це реформи. І, звісно, інвестування у розвиток підконтрольних уряду територій", - зазначила Каллас.

У свою чергу Резніков подякував Естонії за підтримку й додав, що будівництво сервісної зони у Станиці Луганській відбувається за партнерства ПРООН, і очікується, що роботи завершаться восени.

"Проте через блокування окупаційними режимами роботи КПВВ багато українських громадян не можуть сьогодні реалізувати свої конституційні права, і люди залишаються в ізоляції. Якщо у 2019 було зафіксовано близько 16-16,5 млн перетинів за рік, то у 2020 – 3,5 млн за рік. Цьогоріч за перші три місяці 2021 року - лише 128 тис.", - наголосив Резніков.

Віце-прем'єр-міністр додав, що наші громадяни з тимчасово окупованих територій повинні мати можливість отримувати всі послуги, які надає Україна, і мають відчувати, що державі є до них діло. Міністр зазначив, що всі державні послуги в онлайн-форматі будуть доступні для жителів тимчасово окупованих територій до 2023 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА