18:51 18.05.2021

Арахамія прогнозує мінімум 240 голосів за призначення Ляшка главою МОЗ

1 хв читати
Арахамія прогнозує мінімум 240 голосів за призначення Ляшка главою МОЗ

Голова депутатської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прогнозує, що Верховна Рада зможе підтримати призначення головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

"Ми ще не рахували (кількість голосів у фракції за призначення Ляшка главою МОЗ - ІФ). У нас достатньо, щоб внести його кандидатуру: для цього потрібно 170 голосів, які вчора ми з колегами зібрали, тобто 70% нашої фракції. Ми внесли до парламенту. Мій прогноз, що 240 голосів (за призначення Ляшка - ІФ) ми зберемо", - сказав Арахамія на брифінгу у вівторок.

Як повідомлялося, Верховна Рада підтримала подання про звільнення попереднього міністра охорони здоров'я Максима Степанова з посади. Відповідне рішення підтримали 292 народних депутати на пленарному засіданні у вівторок. Подання про його звільнення 14 травня вніс до парламенту прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Пізніше стало відомо, що депутатська фракція "Слуга народу" затвердила кандидатуру головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду міністра охорони здоров'я.

У свою чергу перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив, що парламент може в четвер, 20 травня, провести позачергове пленарне засідання для призначення нових міністрів економіки, інфраструктури та охорони здоров'я, а також для ухвалення законопроектів, пов'язаних з отриманням міжнародної допомоги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА