19:11 18.05.2021

Прокурор Києва: У справах про розкрадання столичного бюджету встановлено збитки щонайменше в 43 млн грн

2 хв читати
Прокурор Києва: У справах про розкрадання столичного бюджету встановлено збитки щонайменше в 43 млн грн

Прокуратура Києва повідомила про підозру в розкраданні бюджетних коштів дев'ятьом колишнім і нинішнім працівникам комунальних підприємств столиці, у справах, за якими вже висунуто підозри, завдані збитки бюджету перевищують 43 млн грн, заявляє прокурор Києва Олег Кіпер.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прокурор столиці розповів, що в кримінальних провадженнях за фактами розкрадання бюджетних коштів наразі 11 підозрюваних, дев'ять з яких - нинішні й колишні співробітники комунальних підприємств.

"Так, за результатами обшуків в офісі КП "Спецжитлофонд" повідомлено про підозру трьом особам - заступнику директора комунального підприємства, колишньому заступнику цього самого підприємства, а також директору підрядної фірми. Їх підозрюють у розкраданні 10,5 млн грн, які виділялися з міського бюджету на будівництво та реконструкцію інженерних мереж", - розповів прокурор столиці.

У цьому контексті він продовжив: "Сімом особам повідомлено про підозру у провадженні щодо розкрадань у департаменті соцполітики КМДА. Серед підозрюваних - троє нинішніх посадових осіб зазначеного департаменту, зокрема заступник керівника, а також четверо колишніх працівників, діями яких завдано збитків на 13,5 млн грн при закупівлях медичних засобів".

Ще одна підозра, за словами Кіпера, стосується ухилення від сплати податків за користування комунальною землею.

"Про підозру повідомлено директору приватного товариства, діями якого столичному бюджету завдано збитків на 19,5 млн грн", - додав прокурор столиці.

Відповідаючи на запитання про те, про яку суму збитків ідеться загалом в усіх справах про розкрадання бюджету, прокурор Києва сказав: "За тими провадженнями, в яких уже повідомлено про підозру, йдеться про збитки понад 43 млн грн. Загальна сума за всіма провадженнями в рази більша".

За словами Кіпера, в окремих кримінальних провадженнях ідеться не про прямий збиток столичному бюджету, а про зловживання з боку столичних чиновників при видачі дозвільної документації, а також про нелегальні побори з підприємців.

Прокурор столиці додав, що слідчі дії в цих провадженнях тривають.


Повний текст інтерв'ю з Олегом Кіпером буде розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

МЗС України про доповідь Комісії ООН: Зафіксовані злочини РФ "свідчать про масштаб звірств, якого Європа не бачила з часів Другої світової війни"

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА