19:41 18.05.2021

Стягування військ РФ було спробою залякати Україну, а не домогтися ескалації у воєнних діях, - експерт

2 хв читати
Стягування військ РФ було спробою залякати Україну, а не домогтися ескалації у воєнних діях, - експерт

Стягування військ РФ уздовж українських кордонів було спробою залякати Україну, а не домогтися ескалації у військових діях, вважає старший науковий співробітник Інституту Гувера Стенфордського університету Ніл Фергюсон.

"Ми всі, звісно, були дуже серйозно занепокоєні, коли росіяни стягували свої війська на кордон України. Це було так відверто, так нахабно, що я не вірив у те, що буде якась серйозна війна або якесь серйозне втручання і захоплення певних територій. Тому що більше про це говорили, ніж справді щось відбувалося. Це була спроба залякати Україну, а не домогтися ескалації у воєнних діях", - сказав Фергюсон на онлайн-дискусії, організованій Ялтинською Європейською Стратегією, у вівторок.

За його словами, мета полягала в тому, щоб протестувати адміністрацію президента США Джозефа Байдена, а не лише Україну.

"В адміністрації Байдена є дуже багато знайомих осіб з часів адміністрації Обами, не враховуючи самого президента. І якщо озирнутися назад на адміністрацію Обами, то ми побачимо певні слабкі сторони, вони не були ефективними у своїй реакції на агресивні дії Росії у 2014 році. У відповідь на анексію Криму було впроваджено санкції, але все – нічого ефективнішого не було зроблено", - зазначив Фергюсон.

Ялтинська Європейська Стратегія (YES) - провідний форум, на якому обговорюється європейське майбутнє України в глобальному контексті. YES сприяє розвитку нових ідей, налагоджує зв'язки України з міжнародними партнерами та підтримує сили, які виступають за зміни в Україні. YES заснував у 2004 році бізнесмен Пінчук.

З 2004 по 2013 рр. щорічні зустрічі YES відбувалися в Лівадійському палаці в Ялті. Після тимчасової окупації Криму Російською Федерацією зустрічі було перенесено в Київ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА