21:01 18.05.2021

Кабміну доручено розробити програму матеріального забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7

3 хв читати
Кабміну доручено розробити програму матеріального забезпечення побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який вводить у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо заходів із гарантування інформаційної безпеки.

Відповідний документ №198/2021, а також зазначене рішення РНБО від 14 травня, були оприлюднені на сайті президента у вівторок.

"Кабінету Міністрів України розробити та затвердити програму підвищення обороноздатності і безпеки держави в частині матеріально-технічного забезпечення побудови оператором – Концерном радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що перебуває в управлінні Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7, передбачивши залучення коштів в обсязі 490,0 млн гривень під державні гарантії", - йдеться в рішенні РНБО.

У ньому наголошується, що уряд повинен рекомендувати Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення вжити заходів, спрямованих на демонополізацію сфери цифрового телебачення та завершення процесу залучення Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення до виконання функцій оператора мережі цифрового мовлення.

Також Кабмін повинен внести зміни до рішення РНБО від 5 листопада 2020 року "Про пропозиції до проекту закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" щодо статей, пов'язаних із гарантуванням національної безпеки і оборони України.

"Внести зміну до підпункту 9 пункту 1 рішення РНБО ... виклавши його в такій редакції: 9) передбачити можливість надання державних гарантій у 2021 році суб'єктам господарювання – резидентам України за кредитами (позиками), які залучаються для фінансування програм, пов’язаних із підвищенням обороноздатності і безпеки держави, для потреб державних замовників оборонних закупівель: Міністерству оборони України – 15 510,0 млн гривень; Міністерству внутрішніх справ України – 4000,0 млн гривень; Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України – 490,0 млн гривень", - йдеться в документі.

Згідно з указом президента, контроль за виконанням рішення РНБО покладається на секретаря Ради Олексія Данілова.

Документ набуває чинності з дня його опублікування.

Як повідомлялося, РНБО під час засідання 14 травня ухвалила рішення про необхідність побудови загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі Multiplex MX-7, оператором якої визначено державний Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, що входить у сферу управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку).

Очікується, що вже до кінця 2021 року доступ до якісного цифрового мовлення MX-7 буде на 95% підконтрольної території України, навіть у прикордонних регіонах.

Державна інфраструктура ефірного цифрового телебачення запрацює у 158 населених пунктах, зокрема - на прикордонних територіях (повний перелік населених пунктів викладено в додатку до Рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення).

МХ-7 транслюватиме не менше 12 каналів: перш за все державні телекомпанії і Суспільне мовлення. Наповнення мережі визначатиме Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення. Канали будуть незакодованими.

Мережа MX-7 будується за технологією європейського стандарту ефірного цифрового телебачення другого покоління (DVB-T2).

Мовлення здійснюватиметься в смузі частот метрового діапазону 174-230 МГц.

Для отримання сигналу користувачам знадобляться антени (які, як зазначають у Держспецзв'язку, залишилися у багатьох жителів України після відключення аналогового мовлення) і цифрові тюнери. Доступ до контенту мультиплексу планується на безоплатній основі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА