21:22 18.05.2021

Tut.by повідомив про затримання 13 співробітників, до головного редактора не пустили адвоката

3 хв читати
Tut.by повідомив про затримання 13 співробітників, до головного редактора не пустили адвоката

Білоруський інтернет-портал tut.by повідомив про затримання не менше 13 своїх співробітників і про тривалі обшуки в офісі компанії.

"За останньою інформацією, затримані генеральний директор Людмила Чекіна, головний бухгалтер Анжела Ассад, заступник бухгалтера Марія Новик, заступник директора Ірина Рибалко, директор з персоналу Надія Адамович, заступник головного редактора Максим Гайко, журналіст Олена Толкачова, інженер-програміст Віталій Калиновський, бізнес -аналітик Вадим Трусов, начальник відділу маркетингу Ганна Заєць, начальник відділу продаж Марина Кушнеревич, менеджер Андрій Авдєєв, заступник головного редактора Ольга Лойко", - йдеться в повідомленні в Telegram-каналі tut.by у вівторок.

Там зазначається, що в центральному офісі компанії з ранку триває обшук, а співробітники, які вранці прийшли на роботу, не виходять на зв'язок.

"У головного редактора порталу Марини Золотової обшук пройшов удома, її відвезли в ДФР (Департамент фінансових розслідувань - ІФ)", - йдеться в повідомленні. З посиланням на чоловіка керівника порталу повідомляється про те, що до неї не допустили адвоката, "тому що сьогодні не буде слідчих дій" і планують її перевести в ІТТ на Окрестина.

Також портал повідомив, що на 72 години затримано заступника головного редактора TUT.BY Ольгу Лойко. Вона вже перебуває в ІТТ на Окрестина. "Її процесуальний статус поки невідомий", - зазначили в компанії.

Як повідомлялося, ДФР 18 травня порушив щодо посадових осіб ТОВ "ТУТ БАЙ МЕДІА" кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 2 статті 243 КК Білорусі (ухилення від сплати сум податків, зборів в особливо великому розмірі).

У держконтролі уточнили, що ТОВ "ТУТ БАЙ МЕДІА" в 2019 році отримано статус резидента Парку високих технологій (ПВТ).

"За даними Департаменту фінансових розслідувань товариством була отримана виручка, не обумовлена діяльністю, дозволеною для резидентів ПВТ. Про це було поінформовано державну установу "Адміністрація Парку високих технологій", - зазначено в повідомленні держконтролю.

На підставі наданих департаментом фінансових розслідувань відомостей про допущені товариством порушення наглядовою радою ПВТ 18 травня 2021 ухвалено рішення про втрату ТОВ "ТУТ БАЙ МЕДІА" права на податкові пільги, що надаються відповідно до декрету президента республіки від 22 вересня 2005 року № 12 "Про Парк високих технологій".

"У результаті необґрунтованого використання ТОВ "ТУТ БАЙ МЕДІА" державної підтримки як резидента Парку високих технологій державі було завдано збитків в особливо великому розмірі", - наголошується в повідомленні КДК.

Крім того, у вівторок стало відомо, що на підставі повідомлення генеральної прокуратури республіки Міністерство інформації Білорусі ухвалило рішення про обмеження доступу до інтернет-ресурсу tut.by і його копій.

Там уточнюється, що генеральна прокуратура встановила численні факти порушень закону про ЗМІ в частині розміщення забороненої інформації в низці публікацій на інтернет-ресурсі tut.by. У даних матеріалах міститься інформація від імені незареєстрованого фонду BYSOL.

"Відповідно до статті 38 закону про ЗМІ в засобах масової інформації, на інтернет-ресурсах заборонено поширення інформації від імені організацій, які не пройшли в установленому порядку державну реєстрацію", - наголошується в повідомленні Мінінформу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $1 млрд

Міноборони України опублікувало основні новації в законі про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА