21:31 18.05.2021

Міноборони України хоче придбати протиракетну систему на кшталт ізраїльського "Залізного купола"

2 хв читати
Міноборони України хоче придбати протиракетну систему на кшталт ізраїльського "Залізного купола"

В Україні реалізується етап освоєння замкнутого циклу виробництва вертольотів в Україні, що дозволить уникнути залежності від РФ, також не виключено придбання чогось подібного на ізраїльський "Залізний купол", заявив міністр оборони України Андрій Таран.

Як повідомляє прес-служба Міноборони України, Таран разом із віце-прем'єр-міністром - міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським здійснили робочі поїздки в "АвтоКрАЗ" і "Мотор Січ".

Так, Таран привіз до Запоріжжя на ПАТ “Мотор Січ” наказ про прийняття на постачання Збройних Сил України металевих лопатей несучого гвинта для вертольотів типу Мі-24. Варто зазначити, що в інтересах Міністерства оборони України ПАТ “Мотор Січ” виконує контрактів за державним оборонним замовленням на суму понад 1,5 млрд гривень.

"Зараз реалізується наступний етап освоєння замкнутого циклу виробництва вертольотів в Україні, що дозволить уникнути залежності від Росії. Звільняємось від технологічної залежності від Російської Федерації - звільнимось і від окупації!", - сказав міністр.

Згідно з інформацією відомства, цього дня українській армії були передані три комплекти лопатей для Мі-24 виробництва "Мотор Січ", і Міністерство оборони розраховує до 30-ї річниці Дня незалежності України отримати ще шість комплектів.

Крім того, Таран наголосив, що Міноборони минулого року розпочало роботу зі створення протиракетної оборони України. За його словами, події в Ізраїлі показали актуальність системи протиракетної оборони.

Так, міністр оборони України не виключив можливість придбання чогось на кшталт "Залізного купола" для забезпечення протиракетної оборони країни.

У Кременчуці Таран і Уруський оглянули потужності "АвтоКрАЗу" та ознайомилися з продукцією військового призначення.

"Відверто, з нашого боку існує низка питань до якості техніки, що випускається підприємством, та його здатності виконувати оборонні контракти в обумовлені терміни. Разом з тим, очевидно, що потреба в автомобілях і шасі від КРАЗ є значною і обраховується десятками тисяч. Щоб не змушувати ЗСУ шукати закордонні альтернативи, необхідно забезпечити тут стабільну, сучасну і потужну базу виробництва", - зазначив Таран.

Міністр оборони наголосив, що подібне підприємство має брати активну участь у забезпеченні обороноздатності країни, зберегти колектив і технологічну базу, що дозволить Міноборони планувати довгострокову співпрацю з вітчизняним підприємством.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

Рада збільшила чисельність Держприкордонслужби на 15 тисяч військовослужбовців

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА