22:05 18.05.2021

Медведчук не оскаржив рішення апеляційного суду щодо книги "Справа Василя Стуса" - видавництво "Vivat"

2 хв читати
Медведчук не оскаржив рішення апеляційного суду щодо книги "Справа Василя Стуса" - видавництво "Vivat"

Голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктор Медведчук не оскаржив рішення Київського апеляційного суду про скасування рішення про заборону книги Вахтанга Кіпіані "Справа Василя Стуса".

"Нарешті довгий шлях боротьби остаточно позаду. Медведчук не буде оскаржувати в суді рішення щодо скасування заборони на розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані. 19 березня 2021 року Апеляційний суд скасував заборону книжки "Справа Василя Стуса". Однак після оголошення цього рішення Віктор Медведчук упродовж двох місяців міг подати касаційну скаргу. Днями ця можливість у нього вичерпалася. Ми офіційно перемогли", - йдеться в повідомленні видавництва в соціальній мережі Facebook.

Як повідомлялося раніше, 19 жовтня Дарницький районний суд Києва зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані та видавництво "Vivat" видалити з твору інформацію про голову політради партії "ОПЗЖ" Віктора Медведчука і заборонити поширення друкованого тиражу до усунення порушення немайнових прав Медведчука. Автори книги оскаржили рішення про заборону розповсюдження видання в апеляційній інстанції.

19 березня Апеляційний суд міста Києва суд частково задовольнив апеляційну скаргу. Зокрема, скасував рішення Дарницького районного суду Києва в частині задоволення позовних вимог про визнання недостовірної і такої, що порушує особисті права Медведчука на повагу до честі та гідності й недоторканності ділової репутації, про визнання порушення права на використання імені Медведчука без його згоди, про необхідність вилучити з книжки інформацію про особу Медведчука, а також про заборону розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса".

Раніше Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та попросив суд заборонити видання і розповсюдження книжки "Справа Василя Стуса" і поширення будь-якої інформації про книжку в ЗМІ та в Інтернеті. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

Книжка "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року. 2 листопада 2020 року новий наклад книги вийшов із розміщенням у виданні рішення Дарницького районного суду Києва про заборону книжки в першій інстанції.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА