07:32 19.05.2021

На Львівщині вперше почали вибірковий спосіб рубок у лісах

2 хв читати
На Львівщині вперше почали вибірковий спосіб рубок у лісах

У Львівській області вперше почали вибірковий спосіб рубок у лісах і перехід до систем наближеного до природи лісівництва, повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

"Виїзна нарада та семінар лісівників і науковців з різних областей відбулися саме на Львівщині, тому що наша область першою почала перехід на вибірковий спосіб рубок у лісах. Перші укази директора Держлісагентства про перехід до наближеного до природи лісівництва датовані 2006 роком. Згодом обласна рада профінансувала напрацювання пропозицій змін законодавства в цій галузі. Лісівники нашої області пройшли навчання і підвищили кваліфікацію в Національному лісотехнічному університеті, а також вивчали досвід Швейцарії та Німеччини", - розповів Холод.

Зазначається, що виїзна нарада лісівників триватиме три дні.

Холод зазначив, що в області діє програма розвитку лісового господарства на 2017-2021 роки. Всього на виконання її завдань і заходів із загального фонду обласного бюджету виділено 24,815 млн гривень.

Зокрема, у 2017 - 2,5 млн грн, 2018 - 5,0 млн грн, 2019 - 5,0 млн грн, 2020 році - 10,315 млн грн і в 2021 - 2,0 млн грн.

"Перед нами стоїть кілька важливих завдань. Це - якісне реформування системи обласного комунального підприємства "Галсільліс", напрацювання нової обласної програми розвитку лісового господарства на 2022-2027 роки, внесення наших уже напрацьованих змін з вибіркової рубки до чинного законодавства України. А також повна ломка стереотипів про необхідність суцільних рубок та перехід на наближене до природи лісівництво", - пояснює заступник голови облради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА