09:55 19.05.2021

У КМДА виявлено порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на суму понад 100 млн грн

2 хв читати
У КМДА виявлено порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на суму понад 100 млн грн

За підсумками проведених обшуків в департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації співробітники Державної фіскальної служби викрили факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах низкою підприємств, повідомляє прес-служба ДФС.

"Встановлено, що директор одного із товариств, з 2013 року по теперішній час, користувався земельними ділянками без оформлення правовстановлюючих документів на них та не сплачував орендну плату за землю комунальної власності. Такі дії спричинили тяжкі наслідки громадським інтересам, а саме у вигляді ненадходження коштів за орендну плату в розмірі понад 19 млн грн", - ідеться в повідомленні.

У ньому зазначається, що при поданні декларації про сплату земельного податку та орендної плати за використання землі комунальної власності, за період 2017-2018 років, умисно занизив площу та нормативно грошову оцінку земельної ділянки.

"За фактами цих правопорушень директора зазначеної компанії оголошено в розшук. Наразі керівник цього підприємства переховується від органів досудового розслідування. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення місця перебування розшукуваної особи", - повідомляють у ДФС.

Там уточнюють, що в рамках досудового розслідування досліджується можлива причетність службових осіб Київської міської державної адміністрації до скоєння правопорушень, які спричинили тяжкі наслідки інтересам територіальної громади міста Києва у вигляді "безпідставно неодержаних (упущених) коштів орендної плати за фактичне користування службовими особами товариств земельними ділянками у Києві".

Як повідомляється, за результатами обшуків виявлено та вилучено кадастрові справи земельних ділянок, розташованих у м. Києві, що свідчать про порушення законодавства у сфері сплати орендної плати за землю на загальну суму понад 100 млн грн.

"За цими фактами до ЄРДР внесено 11 кримінальних проваджень щодо вчинення кримінальних правопорушень у сфері зловживання владою або службовим становищем", - резюмують у фіскальній службі.

Як повідомлялося, минулого тижня ДФС провела обшуки в департаменті земельних ресурсів КМДА.

Зазначалося, що, згідно з наявною інформацією, директор одного зі столичних підприємств не уклав договір оренди земельної ділянки, що перебуває у віданні КМДА. Йдеться про несплату податків розміром близько 20 млн грн.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА