12:29 19.05.2021

Прем'єр Великої Британії поки що не бачить підстав відкладати зняття впроваджених через COVID-19 обмежень

2 хв читати
Прем'єр Великої Британії поки що не бачить підстав відкладати зняття впроваджених через COVID-19 обмежень

Наразі немає вагомих підстав для того, щоб відкладати плани щодо скасування у Великій Британії наступного місяця впроваджених через коронавірус обмежень, заявив глава британського уряду Борис Джонсон (його слова наводять британські ЗМІ).

"Я не бачу наразі нічого переконливого, щоб сказати, що необхідно відхилитися від наміченого шляху", - заявив Джонсон журналістам у Лондоні у вівторок.

Він зазначив, що ситуація з коронавірусом - зокрема з "індійським" штамом COVID-19 - перебуває "під дуже пильним наглядом".

За його словами, уряд повідомить людям про ситуацію "через кілька днів", після вивчення даних.

Джонсон пояснив, що наразі уряд намагається з'ясувати, чи є індійський штам більш заразним і чи достатньою мірою програма вакцинації "зміцнила" англійців.

Водночас Джонсон знову закликав жителів Англії "бути обережними".

В Англії, Уельсі та низці районів Шотландії з 17 травня скасували значну частину обмежень, упроваджених раніше для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19. Крім того, дозволили міжнародні сполучення з "зеленими" країнами, зокрема з Португалією, Сінгапуром та Ісландією.

Британський уряд планує з 21 червня скасувати соціальні обмеження, що залишилися. Проте багато хто побоюється поширення в Англії "індійського" варіанту коронавірусу, який вважається більш заразним.

Минулого тижня міністр у справах вакцинації Надхім Захаві заявив, що у Великій Британії посилять розподіл вакцин від коронавірусу в районах, де спостерігається високий рівень інфікування "індійським" штамом COVID-19.

Нині у Великій Британії щеплення від COVID-19 роблять жителям віком від 38 років. Проте, за словами Захаві, в районах, де виявлено "індійський" штам, вакцинацію можуть запропонувати молодшим людям у сім'ях, що складаються з кількох поколінь.

Раніше Джонсон висловлював серйозне занепокоєння ризиком поширення "індійського" штаму коронавірусу в країні.

На запитання, чи розглядає уряд прискорення вакцинації та тестування в районах, де було виявлено нові штами COVID-19, на Даунінг-стріт заявили, що влада "нічого не виключає".

ЗМІ нагадують, що близько двох тижнів тому Управління охорони здоров'я Англії (PHE) назвало цю мутацію вірусу "варіантом, що викликає занепокоєння", посилаючись на дані, згідно з якими індійський штам поширюється набагато швидше за оригінальну версію вірусу. Зазначається, що темпи інфікування цим штамом так само швидкі, як у ситуації з "британським" штамом COVID-19, уперше зафіксованим у графстві Кент (Англія). Саме цей варіант спричинив другу хвилю зараження.

У Великій Британії за останню добу виявили 2412 нові випадки зараження COVID-19, зафіксували сім випадків смерті інфікованих. Загалом у країні за час пандемії COVID-19 діагностували понад 4,4 млн заражень коронавірусом, більше ніж 127 тис. людей із COVID-19 померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА