14:34 19.05.2021

Зеленський підписав із прем'єром Естонії Каллас заяву про підтримку вступу України до ЄС

2 хв читати
Зеленський підписав із прем'єром Естонії Каллас заяву про підтримку вступу України до ЄС

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прем'єр-міністром Естонської Республіки Каєю Каллас, під час якої сторони підписали заяву про готовність Естонії підтримати майбутній вступ України до ЄС.

Як повідомляє прес-служба президента в середу, глава Української держави висловив вдячність естонській стороні за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема в контексті непостійного членства Естонії у Раді Безпеки ООН у 2020-2021 роках.

"Знаю, що вчора ви були на Донбасі, зокрема на КПВВ "Станиця Луганська" та КПВВ "Щастя". Я дякую вам за це й від себе особисто, і від усіх громадян України. Для мене важливо, щоб лідери інших країн приїжджали та бачили на власні очі ситуацію на Донбасі, бачили наше ставлення до громадян, які живуть на контрольованій українською владою території", - зазначив Зеленський.

Він також подякував Естонії за постійну допомогу в медичній реабілітації українських військовослужбовців і за виділення фінансової допомоги розміром EUR500 тис. на гуманітарні цілі в Донецькій і Луганській областях.

Крім того, президент України відзначив готовність естонської сторони долучитися до співпраці у рамках саміту "Кримської платформи" в Києві 23 серпня 2021 року.

Окрему увагу співрозмовники приділили першочерговим крокам України у напрямі поглиблення відносин із Європейським Союзом.

Глава держави наголосив на стратегічній меті України, якою є набуття повноправного членства в ЄС, та висловив вдячність Естонії за традиційно активну підтримку в реалізації цього амбітного завдання.

За результатами переговорів президент України та прем'єр-міністр Естонської Республіки підписали Спільну заяву щодо пріоритетних напрямів двосторонньої співпраці, в якій окремо зафіксовано готовність Естонії підтримати майбутній вступ України до ЄС та налаштованість сприяти нашій державі у досягненні критеріїв членства.

"Україна завжди в серці естонського народу. І ми завжди максимально намагаємося підтримати Україну на всіх можливих майданчиках - це Європейський Союз, НАТО, ООН", - заявила із цього приводу Кая Каллас.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Естонії перебуває в Україні з триденним візитом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА