18:44 19.05.2021

Положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині цифровізації потребують оновлення - Жовква

2 хв читати
Положення Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині цифровізації потребують оновлення - Жовква

Низка положень Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом у частині цифровізації потребують оновлення, щоб зафіксувати досягнення України у цій сфері за останні роки, заявив заступник голови Офісу президента України Ігор Жовква.

"Відтоді (з моменту укладення Угоди у 2014 році - ІФ), особливо за два останні роки, Україна настільки стрибнула вперед у сфері цифрового ринку, нам треба цю Угоду переглядати в частині "цифри". Тому я звертаюся до наших європейських колег - переглянути додаток XVII до цієї Угоди, зафіксувати його в актуальному контексті", - зазначив Жовква під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Цифровізація".

Він наголосив, що наразі Україна випереджає деякі країни Євросоюзу у сфері диджиталізації, тому Угода потребує оновлення в цій частині.

Жовква також зазначив, що Євросоюз позитивно оцінив рух України до Єдиного цифрового ринку згідно з планом, затвердженим на саміті Україна - ЄС у жовтні 2020 року.

"На саміті, який відбудеться цього року, я гадаю, ми фіксуватимемо на папері визначені досягнення та визначатимемо нові амбітні кроки", - упевнений він.

За його словами, план інтеграції в цифровий ринок ЄС, який реалізує Україна, передбачає, зокрема, запровадження Європейського кодексу електронних комунікацій і посилення кібербезпеки.

"Кібербезпека - це загальний виклик і для України, і для держав-членів ЄС, і для всього світу. І Україна має позитивний досвід співпраці з ЄС у питанні кіберзахисту, зокрема під час виборів у 2019 році, щоб уникнути втручання в критичну інфраструктуру", - зазначив Жовква.

Важливими аспектами інтеграції України у цифровий ринок Євросоюзу також є захист персональних даних, електронні довірчі послуги та скасування роумінгу з державами-членами ЄС. Крім того, Україна та Євросоюз працюють над взаємним визнанням "цифрових зелених сертифікатів".

Жовква наголосив, що Україна робить дуже багато на шляху до Єдиного цифрового ринку ЄС.

"Сподіваюся, що наприкінці цього року ми з ЄС підіб'ємо позитивні підсумки і намітимо нові цілі та завдання", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА