19:27 19.05.2021

Конкурсна комісія НКРЕКП відібрала для участі в конкурсі на посаду члена Нацкомісії 11 із 16 кандидатів

2 хв читати
Конкурсна комісія НКРЕКП відібрала для участі в конкурсі на посаду члена Нацкомісії 11 із 16 кандидатів

Конкурсна комісія з добору членів Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на своєму засіданні у середу, яке транслювалося на урядовому порталі, відібрала для участі в конкурсі на посаду члена Нацкомісії 11 з 16 кандидатів.

Ще п'ятьом кандидатам, які подали документи, комісія надала 2 дні для подання відсутніх документів, зокрема, що підтверджують їх не менш ніж дворічний стаж роботи на керівних посадах у сферах енергетики і комунальних послуг.

Так, для участі в конкурсі було відібрано першого заступника директора "Капітал стратегія лідерство" Павла Безсонова, екс-заступника міністра енергетики Юрія Бойка, заступника гендиректора "Укренергоконсалтинг" Андрія Борисенка, технічного директора "Рейнджи Ізмаїл" Олександра Кисельова, члена НКРЕКП Оксану Кривенко, першого заступника директора "Полтаватеплоенерго" Олександра Олексенка, екс-директора з правового забезпечення "Донецькобленерго" Юрія Рибакова, екс-начальника управління департаменту ліцензійного контролю НКРЕКП Ірину Рожанську, заступника начальника управління, начальника відділу комбінованого виробництва електричної і теплової енергії НКРЕКП Владислава Сагіра, директора "Профіцентра" і голову громадського союзу "Енергетичний союз" Ольгу Тагієву і комплаенс-офіцера "Укргідроенерго" Олександра Формагея.

Серед п'ятьох кандидатів, які повинні підтвердити свій кваліфікаційний рівень для участі в конкурсі, виявилися екс-міністр енергетики Олексій Оржель, заступник директора департаменту з регулювання відносин у нафтогазовій сфері НКРЕКП Олександр Косянчук, заступник гендиректора "Котлотурборежиму" Дмитро Анохін, екс-співробітник "Київобленерго" і "Херсонобленерго" Андрій Білошицький та директор адвокатського об'єднання "Преміум" Дмитро Лобіков.

"П'ятеро людей протягом наступних двох днів мають можливість і право надати нам додаткові документи, які підтверджують їх загальний трудовий стаж у сфері енергетики або комунальних послуг, а також керівний стаж не менше двох років", - сказала секретар конкурсної комісії Світлана Голікова.

Як повідомлялося, конкурс оголошено відповідно до ст.8 закону про НКРЕКП, одна з частин якої передбачає його оголошення за три місяці до закінчення терміну повноважень того чи іншого члена регулятора. Згідно з указом президента від 1 липня 2020 року про ротацію членів НКРЕКП, до 1 липня 2021 року ротація застосовується до члена комісії Оксани Кривенко.

1 липня 2020 року президент України Володимир Зеленський затвердив схему ротації членів НКРЕКП до 2025 року. Згідно з указом №258, першою (до 1 липня 2020 року) ротація застосовується до члена комісії Олени Антонової, яка тепер у суді оскаржує своє звільнення. За нею йде ротація Оксани Кривенко (до 1 липня 2021 року), далі - Олексія Магди (до 1 липня 2023 року) потім Ольги Бабій і Дмитра Коваленка (до 1 липня 2024 року), а після Руслана Кайдаша і Валерія Тарасюка (до 1 липня 2025 року).

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА