20:05 19.05.2021

Colonial Pipeline підтвердила повідомлення про виплату викупу хакерам

1 хв читати
Colonial Pipeline підтвердила повідомлення про виплату викупу хакерам

Керівництво американської компанії-оператора трубопроводу Colonial Pipeline підтвердило виданню Wall Street Journal факт виплати викупу хакерам у розмірі $4,4 млн.

В інтерв'ю WSJ виконавчий директор Colonial Pipeline Джозеф Блант повідомив, що таке рішення було викликано необхідністю швидкого відновлення роботи трубопроводу після хакерської атаки, яка поставила під загрозу постачання паливом Східного узбережжя США. "Я розумію, це рішення було сильно суперечливим. Воно далося мені нелегко", - сказав він.

Блант зазначив, що схвалив виплату викупу, оскільки в керівництві компанії-оператора не були до кінця обізнані, наскільки серйозно ця кібератака порушила роботу систем, і скільки часу може піти на її усунення. "Але це рішення було правильним для країни", - додав він.

Напередодні агентство Bloomberg із посиланням на джерела повідомило, що компанія-оператор американського трубопроводу Colonial Pipeline заплатила близько $5 млн хакерам за відновлення своєї комп'ютерної мережі.

Робота продуктопроводу, яким доставляють пальне з Техасу на Східне узбережжя США, була паралізована хакерською атакою 7 травня. 11 травня компанія-оператор Colonial Pipeline оголосила про поступове відновлення роботи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА