07:30 20.05.2021

Вакцини проти COVID-19 ефективні і проти "індійського" штаму вірусу

2 хв читати
Вакцини проти COVID-19 ефективні і проти "індійського" штаму вірусу

Вакцини проти коронавірусу COVID-19 довели свою ефективність, зокрема, проти "індійського" різновиду цього вірусу, заявив у середу в парламенті прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон.

"У нас є зростаюча впевненість у тому, що вакцинація діє проти всіх варіантів вірусу, включно з "індійським" варіантом", - наводять слова Джонсона західні ЗМІ.

Він запевнив, що Велика Британія на тлі нинішньої епідеміологічної ситуації володіє одним із найжорсткіших у світі пропускних режимів на кордоні.

Однак, зазначають ЗМІ, Джонсон піддається критиці за зволікання з введенням обмежень на поїздки в Індію і з неї, де активно поширювався "індійський" штам вірусу. При цьому сусідні з Індією країни - Пакистан і Бангладеш - до того вже перебували в "червоному списку" країн, після прибуття з яких потрібно йти на карантин у готелі за власний рахунок.

ЗМІ нагадують, що незважаючи на внесення Індії до "червоного списку", "індійський штам" вже був завезений до Британії і почав циркулювати там, особливо в місцях проживання вихідців з країн Південної Азії. За даними за середу, в країні виявлено 2 тис. 967 випадків "британського штаму", причому третину з них зареєстрували з понеділка.

Раніше Джонсон заявляв, що наразі немає вагомих підстав для перенесення планів щодо скасування в червні в Англії введених через коронавірус обмежень. Він пояснював, що зараз уряд намагається з'ясувати, чи є "індійський" штам більш заразним і чи достатньою мірою проведена програма вакцинації "зміцнила" англійців. Прем'єр пообіцяв, що уряд повідомить людям про ситуацію "за кілька днів", після вивчення даних.

В Англії, Вельсі та низці районів Шотландії з 17 травня скасували значну частину обмежень, введених раніше для боротьби з поширенням коронавірусу COVID-19. Крім того, дозволили міжнародні сполучення з країнами "зеленого списку", зокрема, з Португалією, Сінгапуром і Ісландією.

Британський уряд планує з 21 червня скасувати решту соціальних обмежень. Однак багато хто побоюється поширення в Англії "індійського" варіанту коронавірусу, який вважається більш заразним.

ЗМІ нагадують, що близько двох тижнів тому Управління охорони здоров'я Англії (PHE) назвало цю мутацію вірусу "варіантом, що викликає стурбованість", посилаючись на дані, згідно з якими індійський штам поширюється набагато швидше оригінальної версії вірусу. Зазначається, що темпи інфікування даним штамом такі ж швидкі, як у ситуації з "британським" штамом COVID-19, вперше зафіксованим в графстві Кент (Англія). Саме цей варіант викликав другу хвилю заражень у країні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА