14:50 20.05.2021

За моєї каденції жодного журналіста не вбили - Зеленський

2 хв читати
За моєї каденції жодного журналіста не вбили - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що за нього жоден журналіст не був убитий, і він не хоче, щоб це змінилося.

"Я не хочу, щоб це змінилося. Але за мене жоден журналіст так не пішов із життя (не був убитий - ІФ)", - сказав Зеленський на прес-конференції, коментуючи вбивство журналіста Павла Шеремета.

Президент наголосив, що йому невідомо, хто є вбивцею Шеремета, а також він не знає, чи причетні обвинувачені наразі особи до цього злочину.

"Імовірність причетності під час минулої каденції тих чи інших осіб, які могли б бути пов'язані з контррозвідкою, напевно є", - уточнив Зеленський.

Він зазначив, що йому дуже шкода, що коли вбили Шеремета, він не був президентом, адже ті органи, які, можливо, мають до цього стосунок, не зробили б цього.

20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку. Досудове слідство стосовно підозрюваних було завершено 22 травня 2020 року.

25 серпня Шевченківський райсуд Києва ухвалив рішення, згідно з яким розгляд по суті справи з обвинувачення Антоненка, Дугарь і Кузьменко в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета здійснюватиме суд присяжних.

Кузьменко перебуває під цілодобовим домашнім арештом, на Дугарь покладено особисті зобов'язання, а Антоненка понад рік тримали під вартою.

Апеляційний суд неодноразово залишав у силі запобіжний захід для Антоненка у вигляді тримання під вартою. Жоден з обвинувачуваних своєї провини в причетності до вбивства Шеремета не визнає.

Як повідомлялося, 30 квітня 2021 року Шевченківський районний суд Києва змінив запобіжний захід підозрюваному у "справі Шеремета" Андрію Антоненку з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА