18:48 20.05.2021

СБУ завершила розслідування стосовно командира Чорноморського флоту РФ, який у 2014 році блокував українських воїнів у Севастополі

2 хв читати
СБУ завершила розслідування стосовно командира Чорноморського флоту РФ, який у 2014 році блокував українських воїнів у Севастополі

Співробітники Головного слідчого управління Служби безпеки України завершили досудове розслідування стосовно командира 41 бригади ракетних кораблів Чорноморського флоту РФ, капітана 1 рангу Олександра Толмачова.

Як повідомляє прес-центр СБУ, в 2014 році Толмачов у виконання вказівок керівництва РФ організував блокування Севастопольського загону морської охорони Державної прикордонної служби України.

"За даними попереднього розслідування, внаслідок дій зловмисника українська військова частина не змогла виконати обов'язки щодо охорони державного кордону України, територіального моря та внутрішніх вод. Толмачов також забезпечив блокування підрозділами збройних сил РФ військових частин Збройних сил України, транспортних комунікацій", - йдеться в повідомленні.

У відомстві встановили, що підозрюваний сприяв безперешкодному вторгненню військовослужбовців ЗС РФ для здійснення військової окупації території Криму, захоплення ними адміністративних будівель і ключових об'єктів військової та цивільної інфраструктури, що мають важливе оборонне і стратегічне значення.

"Це призвело до порушення територіальної цілісності України та заподіяння збитків у вигляді втрати об'єктів державної власності", - додали в СБУ.

Дії Толмачова О.В. кваліфікуються за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни або агресивних воєнних дій за попередньою змовою групою осіб) і ч. 3 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені за попередньою змовою групою осіб, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до Київського апеляційного суду для визначення підсудності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА