19:12 20.05.2021

Київ оголосив конкурс на маршрутні перевезення пасажирів у новому стандарті - посилили вимоги до автобусів та їхнього стану

2 хв читати
Київ оголосив конкурс на маршрутні перевезення пасажирів у новому стандарті - посилили вимоги до автобусів та їхнього стану

Київська міська державна адміністрація оголосила конкурс на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами загального користування з посиленими вимогами до автозасобів, йдеться в повідомленні на сайті КМДА.

При цьому, за словами заступника голови КМДА Костянтина Усова, слова якого наводить прес-служба, старі маршрутки поки що їздитимуть за попередніми договорами, але після завершення їхнього терміну - конкурси буде оголошено вже згідно з новими умовами та стандартами.

Серед нових, поставлених КМДА умов - забезпечення більшої доступності автобусів для маломобільних пасажирів і людей з інвалідністю, заборона звукового та візуального забруднення, наявність щонайменше п'яти спеціальних кнопок зупинки на вимогу, обладнання салону кондиціонерами та системами обігріву, а також наявність додаткового простору в салоні для перевезення щонайменше одного колісного крісла, дитячого візка чи велосипеда.

Окрім цього однією вимог до автобусів є наявність автоматичного оголошення зупинок українською та англійською мовами, яке має дублюватися на електронному табло всередині та зовні салону, щоб інформація була доступна людям із порушенням зору. Салони також мають бути обладнані валідаторами для е-квитка та GPS-системами.

"У салоні має бути розміщений інформаційний стенд затвердженого містом зразка. На ньому буде фото водія, номер автобуса, а також інша інформація щодо перевізника та контакти для зворотного зв'язку. Це дасть можливість пасажиру швидше надіслати пропозицію чи скаргу, яку буде опрацьовувати міський контактний центр 15-51, а також Служба комунальних перевезень", - наведено в повідомленні слова Усова.

За новими умовами для перевізників, водії мають бути забезпечені форменим одягом.

Для участі в конкурсі перевізники зобов'язані подати автобуси із загальною місткістю не менше ніж 50 місць, які мають відповідати екологічним вимогам стандарту Євро-5.

Конкурс є відкритим для всіх, хто може гарантувати дотримання нових умов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА