19:30 20.05.2021

У МЗС презентували проект "Таємниці України для тебе"

2 хв читати
У МЗС презентували проект "Таємниці України для тебе"

У Міністерстві закордонних справ України презентували проект "Таємниці України для тебе".

"У рамках цього проекту ми хочемо розповісти і самим українцям, і світу про те, наскільки прекрасною є мозаїка української культури. Тому що українська культура дуже різноманітна, вона складається з культур тих корінних народів, тих національних меншин, які населяють нашу державу, і тих регіональних відмінностей, якими славиться Україна", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на презентації проекту в Києві в четвер.

Він наголосив, що кожен з елементів цієї мозаїки рівнозначно важливий.

"Немає якоїсь головної і другорядної культури. Саме тому ми хочемо показати вам цю картину в усій її повноцінній красі, щоб таємниці України розкрилися і ще більше об'єднали нас усередині України, а також робили Україну популярнішою у світі", - додав Кулеба.

Глава МЗС зазначив, що за результатами проекту буде видано унікальну книгу.

"Ця книга потрапить до кожної української бібліотеки, а також до закордонних бібліотек", - поінформував він.

Водночас Кулеба закликав іноземних дипломатів, які працюють зараз в Україні, відкласти книгу на потім, а скористатися можливістю свого перебування в Україні для того, щоб об'їздити всю Україну і на власні очі познайомитися з таємницями, які стануть відомі у рамках цього проекту.

Керівник Центру української культури в Таллінні Анатолій Лютюк зазначив, що над цим проектом працюють майстри, що займаються ремеслами, науковці, етнографи. За його словами, книга, яка буде створена за результатами проекту, зробить його навчальним, науковим, культурологічним.

"Ми показуватимемо цей проект за кордоном, але дуже важливо, що він робиться для людей, які живуть в Україні, люди більше дізнаються про свою культуру. В Україні є прекрасні ремесла, які відомі у світі, наприклад писанкарство, але ми хочемо знайти в Україні такі культурологічні явища, які потребують підтримки", - додав Лютюк.

У свою чергу директор благодійного фонду "Чисті серцем" Ірина Рабарська зазначила, що проект "Таємниці України для тебе" має стати відкриттям коду української нації.

"Тому що багато хто з нас говорить, що код української нації - це вишиванка, це мова, це наші національні символи, але код нашої нації - це ми всі разом, і це наші ремесла, наша українська автентична кухня, наші архітектурні природні цікаві місця України", - пояснила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА