22:04 20.05.2021

У Раді зареєстровано проект постанови про визнання ХАМАС терористичною організацією

2 хв читати
У Раді зареєстровано проект постанови про визнання ХАМАС терористичною організацією

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови про засудження діяльності радикальної ісламської організації ХАМАС і визнання її терористичною організацією, повідомила народний депутат від партії "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк на своїй сторінці в Facebook.

"Україна повинна визнати ХАМАС терористичною організацією. Такий проект постанови я зареєструвала щойно в Раді", - написала нардеп у четвер увечері.

Проект постанови політик виклала на своїй сторінці в Facebook.

Василевська-Смаглюк наголосила, що ініціативу вже підтримали 80 народних депутатів з різних партій.

"Фактично Україна цим кроком приєднується до цивілізованого світу, до наших стратегічних партнерів - Євросоюзу, США, Канади, а також Британії й Японії, які давно визнали цей радикальних рух терористичною організацією. Крім того, такими діями ми робимо крок назустріч Ізраїлю. І цей крок давно назрів. Не в останню чергу тому, що головною країною, яка не лише не визнає ХАМАС терористичною організацією, а й політично підтримує цей рух, є Російська Федерація, яка радо приймає ватажків ХАМАСу в Москві, і чий міністр закордонних справ називає їх "любими друзями", - написала вона.

Також Василевська-Смаглюк зазначила, що Кремль "використовує терористів ХАМАСу для тиску на США, щоб вимагати поступок з інших питань. Зокрема, щодо визнання анексії Криму й щодо врегулювання воєнного конфлікту на Донбасі, а фактично - для легітимізації російської агресії проти України, на умовах Москви".

"Місце України з тими державами-партнерами, які шанують міжнародне право й дотримуються мирних намірів у глобальній політиці. Сьогоднішню ініціативу я вважаю проявом вірності України європейським цінностям. Сподіваюся зала підтримає цю ініціативу й ми почнемо нову сторінку в нашій зовнішній політиці. Сторінку, що допоможе Україні як самостійному геополітичному гравцю зробити свій внесок у  встановлення миру на Близькому Сході", - підсумувала нардеп.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА