08:25 21.05.2021

Японія офіційно схвалила вакцини Moderna і AstraZeneca від коронавірусу

2 хв читати
Японія офіційно схвалила вакцини Moderna і AstraZeneca від коронавірусу

Японський уряд у п'ятницю офіційно схвалив вакцини проти COVID-19 компаній Moderna Inc. і AstraZeneca, повідомляють місцеві ЗМІ.

Вакцину Moderna планується вводити в центрах масової вакцинації, керованих Силами самооборони в Токіо і Осаці, а також в аналогічних установах, створюваних деякими префектурами і муніципалітетами.

Тим часом міністерство охорони здоров'я Японії наразі не має наміру додавати вакцину AstraZeneca до списку вакцин, які підпадають під дію закону про імунізацію країни на тлі побоювань, що зберігаються, щодо випадків утворення тромбів. Закон передбачає, що уряд повністю фінансуватиме щеплення з використанням схвалених вакцин і буде оплачувати лікування будь-яких проблем зі здоров'ям, викликаних щепленням.

Раніше в четвер обидві вакцини були схвалені групою експертів міністерства.

Досі вакцинація в країні здійснювалася препаратом Pfizer Inc. За темпами вакцинації Японія йде позаду багатьох країн.

Починаючи з лютого, коли в країні стартувала державна програма імунізації, хоча б одну дозу вакцини отримали близько 4% населення країни.

Прем'єр-міністр Йосіхіде Суґа пообіцяв збільшити кількість щеплень до 1 млн в день і завершити вакцинацію літніх людей до кінця липня.

Але нещодавнє урядове опитування показало, що 14% муніципалітетів можуть не вкластися в термін - значною мірою через брак медперсоналу.

Місцеві ЗМІ зазначають, що все більше чиновників в японському уряді закликають до продовження надзвичайного стану, введеного в дев'яти префектурах, після закінчення його нинішнього крайнього терміну 31 травня.

Наразі надзвичайний стан через темпи поширення COVID-19 діє в префектурах Хоккайдо, Токіо, Айті, Кіото, Осака, Хего, Окаяма, Хіросіма і Фукуока.

Передбачається, що режим НС також буде введено в префектурі Окінава і він діятиме до 20 червня.

За даними університету Джонса Гопкінса, за час пандемії в країні зареєстровано 705 тис. 581 випадок зараження COVID-19, понад 12 тис. людей померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА