11:25 21.05.2021

Питання Донбасу має виноситися на референдум - Бойко

2 хв читати
Питання Донбасу має виноситися на референдум - Бойко

Питання ситуації на сході України є соціально чутливим і "має проходити" через референдум, вважає співголова фракції "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко.

"Це (питання ситуації на Донбасі - ІФ) може бути (винесено на всеукраїнський референдум - ІФ). Більше того, всі соціально чутливі питання мають проходити через референдум", - сказав Бойко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

Водночас він наголосив, що такий референдум має стати дійсно вільним волевиявленням, а не "якоюсь ручною дією, яка випливає з того, як був ухвалений закон про народовладдя через всеукраїнський референдум".

"Тобто, згідно із законом, ЦВК надано колосальні права: вона може заблокувати навіть роботу ініціативної групи - і все, референдум не відбудеться. А от коли буде напрацьовано дорожню карту з ключових питань, які компроміси там можуть бути, то треба дійсно запитати рішення суспільства, і це має бути референдум", - пояснив парламентар.

Політик також не виключає маніпуляцій щодо такого референдуму, але водночас він переконаний, що вирішальною буде думка громадян, які візьмуть у ньому участь.

"Маніпуляції, звісно, будуть, і не лише з боку політичних сил. Але якщо люди скажуть "так", то всі маніпуляції підуть на другий план", - зазначив Бойко.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський на прес-конференції 20 травня заявив про можливість проведення всеукраїнського референдуму з питання ситуації на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА