11:52 21.05.2021

Рада закликає Конгрес США запровадити санкції проти всіх учасників будівництва газопроводу "Північний потік-2", зокрема Nord Stream AG

2 хв читати
Рада закликає Конгрес США запровадити санкції проти всіх учасників будівництва газопроводу "Північний потік-2", зокрема Nord Stream AG

Верховна Рада закликає Конгрес США запровадити санкції проти всіх учасників будівництва газопроводу "Північний потік-2".

За відповідне звернення до Конгресу США (проект постанови №5520) проголосували 292 народні депутати на пленарному засіданні в п'ятницю.

"Верховна Рада України закликає Палату представників і Сенат Конгресу Сполучених Штатів Америки 117-го скликання використати весь наявний інструментарій, передбачений американським законодавством, для повного та незворотного зупинення будівництва газопроводу в рамках проекту "Північний потік-2" шляхом застосування блокуючих санкцій проти всіх учасників цього російського геополітичного проекту, у тому числі Nord Stream AG", - йдеться у зверненні.

Народні депутати висловили занепокоєння, що запропоновані Державним департаментом США в доповіді Конгресу 19 травня додаткові санкції не передбачають заходів проти ключової компанії учасника "Північного потоку-2" - Nord Stream AG.

У зверненні зазначено, що геополітичний проект "Північний потік-2" є черговою спробою Російської Федерації використовувати енергетику як інструмент гібридної війни та прямо загрожує енергетичній безпеці і України, і Європи.

Народні депутати нагадали, що українські та міжнародні суди розглядають кілька справ щодо причетності посадових осіб Російської Федерації до організації терористичних актів, вчинення злочинів проти людяності та воєнних злочинів на території України. Зокрема, йдеться про факти незаконного захоплення нафто- і газовидобувних підприємств на окупованих Росією територіях України, а також про постачання газу незаконним збройним формуванням і терористичним організаціям.

На думку депутатів, концентрація російських трубопроводів у Балтійському морі може дати Росії привід для активного захисту "Північного потоку-2", починаючи з формальних процедур контролю руху суден у Балтійському морі, а згодом, як у випадку з Україною, і більше агресивної поведінки - блокування кораблів, впливу на торгівлю в регіоні.

Депутати переконані, що єдиним довгостроковим механізмом забезпечення невикористання Росією "Північного потоку-2" як енергетичної зброї є повне блокування можливості його завершення та введення в експлуатацію.

"Реалізація "Північного потоку-2" остаточно розв'яже руки РФ і дозволить продовжити російське військове вторгнення до Східної України", - наголошується у зверненні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА