14:24 21.05.2021

Медведчук у суді: Я заперечую обвинувачення у проросійськості

2 хв читати
Медведчук у суді: Я заперечую обвинувачення у проросійськості

Народний депутат України фракції "Опозиційна платформа - За життя" Віктор Медведчук знову заявляє про політичне підґрунтя підозр, висунутих на його адресу, і просить Київський апеляційний суд скасувати обраний йому раніше Печерським районним судом запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Повністю підтримую скарги адвокатів... виступаю проти задоволення скарги прокуратури", - сказав Медведчук, виступаючи під час засідання апеляційного суду.

Він знову наголосив, що вважає кримінальне переслідування політично мотивованим, оскільки партія, яку він представляє, виступає проти політичного курсу чинної влади.

"Наша партія протягом останніх років виступає за мирне врегулювання на Донбасі. Ми виступаємо послідовно не лише за мирне врегулювання, а й за захист російської мови... за захист російськомовного населення, за відновлення відносин із Російською Федерацією, оскільки це є прерогативою та основою подальшого економічного та соціального розвитку нашої держави", - сказав Медведчук.

Водночас він заявив суду: "Обвинувачення у так званій проросійськості я повністю заперечую, оскільки наша партія отримала мільйони голосів на виборах... Це дає нам право як другій на сьогодні партії у парламенті відстоювати інтереси... жодні обвинувачення щодо проросійськості або інші нікчемні ярлики, які намагаються навішати інші політичні сили, зокрема націонал-радикали, не можуть сприйматися як незаконні й такі, що заважають чинному курсу влади".

На його думку, "не може бути нав'язана точка зору або ментальність, притаманна лише частині населення".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА