14:35 21.05.2021

Справу "Роттердам+" закрито вчетверте, НАБУ оскаржить рішення прокурора САП

2 хв читати
Справу "Роттердам+" закрито вчетверте, НАБУ оскаржить рішення прокурора САП

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оскаржить рішення прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про чергове закриття справи "Роттердам+".

"Рішення нового старшого групи прокурорів – Дениса Демківа – про закриття так званої справи "Роттердам+" 20 травня 2021 року викликає сумніви в його об’єктивності. (...) НАБУ оскаржить рішення про закриття справи до в.о. керівника САП", - заявило НАБУ на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

Згідно з повідомленням, рішення про закриття справи було ухвалено в неробочий час, без консультацій із детективами та належного вивчення її матеріалів.

"Долю справи "Роттердам+" має вирішити суд - лише так можна дослідити повноту й переконливість зібраних детективами НАБУ доказів і надати їм справедливу оцінку", - наголосили у відомстві.

Як повідомлялося, генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на початку травня заявила про відсутність робочої комунікації між детективами НАБУ і прокурорами САП у справі "Роттердам+" і заміну старшого групи прокурорів Віталія Пономаренка в цьому кримінальному провадженні.

При цьому Венедіктова наголосила, що не має наміру "ігнорувати статус цієї справи та ступінь її чутливості для громадянського суспільства".

Прокурор САП Пономаренко тричі приймав рішення про закриття кримінального провадження стосовно посадовців регулятора НКРЕКПУ, відомого як "справа "Роттердам+". У жовтні 2020 року справу відновив Вищий антикорупційний суд, у січні та квітні 2021 року - в.о. глави САП.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

Європарламент 14-й раз відклав погашення бюджету Ради й Ради ЄС 2022 року, яке раніше відкладали через вимогу надати Україні Patriot

НАТО проведе неформальну нараду глав МЗС країн Альянсу в Празі 30-31 травня

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА