18:47 21.05.2021

Рада Європи має зробити власний внесок у досягнення справедливих цілей "Кримської платформи" - Кулеба

2 хв читати
Рада Європи має зробити власний внесок у досягнення справедливих цілей "Кримської платформи" - Кулеба

Збройна агресія Російської Федерації проти України, систематичне невиконання Москвою обов'язкових рішень Європейського суду з прав людини, отруєння політичних опонентів та інші дії довели безрезультатність політики поступок стосовно РФ, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Поступки Росії у 2019 році, коли ПАРЄ повернула її делегацію, обґрунтовувалися необхідністю залучення Москви до діалогу для захисту прав людини. Нині, через два роки, вони зовсім не видаються результативними. Російська агресія триває і продовжує підживлювати порушення прав людини", - нагадав Кулеба на онлайн-засіданні Комітету міністрів Ради Європи.

Кулеба зазначив, що з урахуванням погіршення ситуації з правами людини на окупованих Росією українських територіях Україна потребує активнішого залучення моніторингових механізмів, зокрема комісара Ради Європи з прав людини.

Він подякував партнерам за підтримку української ініціативи й ухвалення рішення Комітету міністрів Ради Європи "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і м. Севастополі (Україна)". Він наголосив на важливості подальшої спільної роботи для його належної імплементації.

"Україна наразі готує запуск "Кримської платформи" - ініціативи, покликаної дати відповідь на виклики російської окупації Криму. Рада Європи має зробити власний внесок у досягнення її справедливих цілей", - заявив міністр.

Кулеба наголосив, що Україна всіляко підтримуватиме зусилля угорського головування із підвищення ефективності діяльності Ради Європи, й висловив переконання, що візит Петера Сіярто на Донбас у червні як голови Комітету міністрів Ради Європи сприятиме подальшим спільним зусиллям для відновлення миру й демократичної безпеки в Європі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА