07:27 22.05.2021

Гранд-фінал "Євробачення" відбудеться в суботу в Роттердамі

1 хв читати
Гранд-фінал "Євробачення" відбудеться в суботу в Роттердамі

Фінал пісенного конкурсу "Євробачення", перенесений через пандемію Covid-19, відбудеться в суботу в Роттердамі, Україну на ньому представить група "Go_А" з піснею "Shum".

За перемогу на конкурсі змагатимуться представники 26 країн. За результатами двох півфіналів, які пройшли 18 і 20 травня, до фіналу конкурсу вийшли представники 20 країн.

Так, за підсумками першого півфіналу, крім України в фінал пройшли представники Норвегії, Ізраїлю, Азербайджану, Мальти, Литви, Кіпру, Швеції, Бельгії, Росії. За підсумками другого півфіналу - Албанія, Сербія, Болгарія, Молдова, Португалія, Ісландія, Сан-Марино, Швейцарія, Греція і Фінляндія.

Крім них в фіналі конкурсу виступлять країни "великої п'ятірки", які не беруть участі в відборі, - Німеччини, Франції, Іспанії, Великої Британії та Італії. Також до фіналу відразу пройшов представник країни проведення конкурсу - Нідерландів.

"Євробачення" цього року проходить з 18-22 травня в Роттердамі. Нідерланди отримали право приводити конкурс після перемоги свого виконавця Дункана Лоуренса на "Євробаченні" в 2019 році.

Україну на конкурсі представляє група "Go_А".

"Євробачення" - щорічний конкурс пісні серед країн Європейського мовного союзу. Конкурс проходить з 1956 року і є одним із найбільш популярних неспортивних заходів у світі з аудиторією до 600 млн глядачів. З 2015 року в конкурсі бере участь Австралія.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА