12:39 23.05.2021

Україні подарують картину "Свята Варвара"

1 хв читати
Україні подарують картину "Свята Варвара"

Наприкінці травня в Україну зі Швеції прибуде картина «Свята Варвара» (XVIII ст.) невідомого автора, ймовірно, іспанського, повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його даними, картину подарував Україні громадянин Швеції, доктор медицини і філософії, почесний професор Сальгренської медичної академії Гетеборзького університету Торе Хальстрем.

«Цей дарунок надзвичайно символічний для України, особливо в часи збройної агресії РФ. Адже Свята Варвара вважається покровителькою артилеристів, саперів, військових інженерів, ракетників, металургів, гірників, шахтарів», - зазначив міністр.

Професор Торе Хальстрем, який володіє картиною «Свята Варвара» з 1994 року, вирішив подарувати її Україні, тому що саме у соборі Святого Володимира в Києві зберігаються мощі святої великомучениці Варвари.

Ткаченко повідомив, що картина «Свята Варвара» буде занесена до фондів одного з найкращих зібрань європейського живопису в Україні – Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків.

«Україна високо цінує намір професора Торе Хальстрема і висловлює слова щирої вдячності за такий шляхетний вчинок. При атрибуції та експонуванні картини «Свята Варвара» буде зазначатися ім'я дарувальника – професора Торе Хальстрема», - додав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА