15:02 23.05.2021

Москва і Київ консультуються щодо можливої зустрічі Путіна із Зеленським, але питання Криму РФ готова обговорювати лише в розрізі прикордонного співробітництва - Пєсков

1 хв читати
Москва і Київ консультуються щодо можливої зустрічі Путіна із Зеленським, але питання Криму РФ готова обговорювати лише в розрізі прикордонного співробітництва - Пєсков

Консультації щодо можливої зустрічі президентів Росії і України Володимира Путіна і Володимира Зеленського тривають, але за темами спілкування поки що ситуація тупикова, повідомив прес-секретар російського лідера Дмитро Пєсков.

В інтерв'ю для програми "Москва. Кремль. Путін" Пєсков прокоментував інформацію про консультації з Україною щодо можливої зустрічі Путіна і Зеленського.

"Тупикові ситуації: наші українські візаві (...) кажуть: "ми будемо обговорювати Крим". Але якщо обговорювати Крим у сенсі розвитку прикордонного співробітництва – знаєте, Росія має прикордонне співробітництво за лінією регіонів із зарубіжними країнами - якщо в цьому плані, то я впевнений, що Путін буде готовий. Але якщо обговорювати щось інше, а не те, що Крим - регіон Російської Федерації, то ніхто не буде ніколи ні з ким це обговорювати", - зазначив прес-секретар президента.

Пєсков нагадав: в Конституції РФ "чорним по білому написано, що це кримінальний злочин - говорити про відчуження територій Російської Федерації".

"Тому належить, звичайно, багато ще попрацювати, далі продовжити обмін думками і подивимося, що з цього вийде. Але такий обмін думками справді має місце", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА