15:34 23.05.2021

Суд Єгипту відхилив апеляцію власників Ever Given на затримання судна до виплати штрафу

1 хв читати
Суд Єгипту відхилив апеляцію власників Ever Given на затримання судна до виплати штрафу

Єгипетський суд відхилив у неділю апеляцію власника контейнеровоза Ever Given. Сторона захисту намагалася опротестувати затримання судна, яке в березні сіло на мілину в Суецькому каналі, заблокувавши рух по одній з найважливіших світових судноплавних артерій, повідомляє міжарабський телеканал Al Arabiya. 

Управління Суецького каналу затримало контейнеровоз, вимагаючи компенсації в розмірі $916,5 млрд за зрив судноплавства каналом. Власник Ever Given у відповідь звинувачує Управління Суецького каналу і вимагає виплати $100 млн.

Єгипет очікує виплати компенсації за майже тижневе блокування Суецького каналу контейнеровозом Ever Given, що сів на мілину. Компенсація охоплює вартість рятувальної операції, збитки через призупинення руху та втрачені транзитні збори.

"Це право країни", - заявив глава Управління Суецького каналу Усама Рабіє.

Водночас він не уточнив, хто саме виплачуватиме компенсацію, але попередив, що контейнеровозу і вантажам з нього не дозволять залишити Єгипет, якщо питання про збиток буде передано до суду. ЗМІ відзначали, що процес може бути складним, тому що Ever Given належить японській компанії, обслуговує тайванського вантажовідправника і ходить під прапором Панами.

Судноплавство Суецьким каналом було блоковано наприкінці березня майже тиждень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА