20:58 23.05.2021

Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair, стверджує представник опозиції

2 хв читати
Білоруська влада погрожувала збити літак Ryanair, стверджує представник опозиції

Член президії Координаційної ради білоруської опозиції, екс-міністр культури республіки Павло Латушко заявив, що має дані про те, що екіпажу літака Ryanair, що екстрено сів у Мінську, погрожували застосуванням зброї.

"За даними, якими володіє Народне антикризове управління, цивільна авіаційна влада Білорусі - диспетчери аеропорту Мінськ-2 погрожували збити цивільний літак авіакомпанії Ryanair з пасажирами на борту. Для цього було піднято військовий винищувач Міг-29 Збройних сил Республіки Білорусь", - написав Латушко в своєму телеграм-каналі в неділю.

"Це ще раз підтверджує, що даний інцидент є актом державного тероризму, вимагає негайної реакції європейської влади, всієї світової спільноти", - зазначає Латушко.

Як повідомлялося, в неділю в Національному аеропорту Мінська був екстрено посаджений літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса. Повідомлялося, що літак посадили через інформацію про замінування.

Пізніше стало відомо, що на борту був редактор внесеного до списку екстремістських організацій телеграм-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного в республіці екстремістським каналу "Нехта" Роман Протасевич. Його затримано.

Раніше повідомлялося, що Протасевич був оголошений у міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності як обвинувачуваного у справі про масові заворушення в Білорусі.

У Білорусі після президентських виборів 9 серпня 2020 року протягом понад півроку тривали масові акції протесту проти підсумків виборів, переможцем яких був оголошений Олександр Лукашенко, якого ЄС, США не визнають законно обраним, який обіймає цю посаду з 1994 року. Опозиція визнала результати виборів сфальсифікованими. Протестувальники вимагали відставки Лукашенка, звільнення політв'язнів і проведення нових виборів. Останнім часом акції носять епізодичний і локальний характер.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА