06:45 24.05.2021

Комітет сенату США і законодавці низки країн закликали заборонити польоти над Білоруссю

1 хв читати
Комітет сенату США і законодавці низки країн закликали заборонити польоти над Білоруссю

Голова комітету сенату США з міжнародних відносин Боб Менендес спільно з колегами з Чехії, Латвії, Німеччини, Литви, Ірландії, Польщі та Великої Британії опублікували заяву, в якій засуджують владу Білорусі після інциденту з рейсом Ryanair.

"Ми (...) засуджуємо загрозу застосування насильства до цивільного літака в небі над Білоруссю", - йдеться в заяві, опублікованій на сайті комітету сенату США з міжнародних відносин.

"Ми закликаємо Міжнародну організацію цивільної авіації (ICAO) негайно провести розслідування цього явного порушення вільного транзиту між державами і загроз для повітряних суден", - зазначили вони.

Доти, поки не буде проведено розслідування, законодавці закликають призупинити членство Білорусі в організації і "заборонити всі польоти над республікою, включно з польотами в країну і з неї".

Крім того, законодавці зажадали "негайного і беззастережного звільнення Романа Протасевича".

Як повідомлялося, літак авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Протасевич. Після посадки літака його затримали.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розгорнути цивільний літак, Білоруссю були використані військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли чотири громади Сумської області

Заборона на отримання паспортів стосується тільки ДП "Документ"

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА