11:59 24.05.2021

"Голос" закликає міжнародну спільноту припинити державний тероризм у Білорусі - заява

2 хв читати
"Голос" закликає міжнародну спільноту припинити державний тероризм у Білорусі - заява

Політична партія "Голос" закликає Україну та її міжнародних союзників зайняти рішучу, послідовну та жорстку позицію щодо подій у Білорусі у зв'язку з арештом опозиційного журналіста Романа Протасевича.

"Міжнародна спільнота та українська влада мають жорстко реагувати на такі дії маріонетки Путіна. Партія "Голос" розцінює вчорашні дії Лукашенка як акт де-факто повітряного піратства та повернення до практик більшовистського чи нацистського режимів, коли для боротьби з політичними опонентами використовуються методи терору. Саме тому Україна та її союзники мають зайняти рішучу, послідовну й жорстку позицію щодо дій спецслужб і військових проросійських маріонеток", - зазначається в заяві політсили.

"Голос" вимагає від влади Білорусі негайно повернути свободу Протасевичу, а також іншим жертвам політичних репресій.

Водночас від української влади в "Голосі" вимагають упровадити максимальні санкції на чиновників режиму Лукашенка, задіяних у спецоперації з захоплення Протасевича, а також на всіх прибічників Лукашенка, причетних до репресій і порушень прав людини.

Політсила також закликає Україну обмежити авіаційне сполучення з Білоруссю до відновлення там законності й демократичних процедур, оскільки польоти над територією цієї країни наразі становлять пряму небезпеку для українських громадян і громадян інших країн. Також у партії вимагають рекомендувати українським літакам і літакам, що прямують в Україну, обходити повітряний простір Білорусі, й активно долучитися до притягнення режиму Лукашенка до відповідальності згідно з міжнародним правом.

Європейський Союз, усіх союзників по НАТО і всю світову спільноту закликають жорстко відреагувати на кричущі порушення прав людини та застосувати всі можливі інструменти політичного, дипломатичного, економічного тиску для того, щоб урятувати життя Романа Протасевича та сотень білорусів, який переслідують за їхні політичні погляди, та притягнути режим Лукашенка до відповідальності згідно з міжнародним правом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА