15:06 24.05.2021

В Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19 - Шмигаль

2 хв читати
В Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на COVID-19 - Шмигаль

В Україні є позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу, повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського.

"В Україні спостерігається позитивна динаміка щодо захворюваності на коронавірусну хворобу - дев'ятий тиждень поспіль всі епідемічні показники поліпшуються... Вся Україна перебуває у "жовтій" зоні. У Донецькій області є незначне перевищення відсотка епідпорогу, але всі інші показники залишаються в нормі", - розповів Шмигаль, повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомив прем'єр-міністр, у країні планомірно зменшується кількість активних хворих. На сьогодні хворіють 176 тис. осіб. В українських лікарнях зайнято 19,4 тис. ліжок, що майже вдвічі менше, ніж під час піку захворюваності.

Крім того, в Україні зроблено вже 1 054 139 щеплень проти COVID-19. Понад 978 тис. осіб отримали першу дозу, і майже 76 тис. - закінчили вакцинацію другою дозою. При цьому 500 тис. громадян зареєстровані на вакцинацію через мобільний застосунок "Дія". Наразі прищеплюють людей, яким понад 65 років.

На нараді йшлося про те, що має нарощуватися темп вакцинації у вихідні дні тих, хто записався на щеплення через застосунок.

Прем'єр-міністр також поінформував президента про виплату 8 тис. грн допомоги ФОП та працівникам малих підприємств, діяльність яких постраждала від впровадження карантину у квітні цього року.

"Уже виплачено 1,4 млрд грн, виплатами охоплені 175 тис. осіб", - зазначив він.

Зеленський дав доручення визначити чіткі терміни виплати фінансової допомоги у зв'язку з карантином, а також виплати лікарняних та допомоги у зв'язку з вагітністю та пологами.

Він також поцікавився процесом підготовки "паспортів вакцинації".

За словами віце-прем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, попередньо заплановано запустити паспорти вакцинації з 1 липня, синхронізувавши це з відповідними процесами у Європейському Союзі.

Крім того, цього тижня до Індії буде направлений гуманітарний вантаж із кисневими концентраторами та апаратами ШВЛ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА