16:34 24.05.2021

Заступник голови КМДА Поворозник про масові обшуки в столиці: Комусь політично вигідно, щоб Київ зупинився

2 хв читати
Заступник голови КМДА Поворозник про масові обшуки в столиці: Комусь політично вигідно, щоб Київ зупинився

Метою масових обшуків є дестабілізація ситуації в столиці, заявив на прес-конференції перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Два тижні тривають обшуки та перевірки ключових комунальних підприємств і департаментів КМДА, виїмки і візити до посадових осіб додому, за результатами яких нічого не вилучають. Іще раз повторю: для того щоб отримати ту чи іншу інформацію, потрібно діяти за законом, а не виламувати двері й дестабілізувати роботу", - заявив заступник голови КМДА.

Він зазначив, що такі дії правоохоронців "паралізують роботу міста і спрямовані на блокування завершення будівництва Подільсько-Воскресенського мосту, будівництва метро на Виноградар, реконструкції колій швидкісного трамвая, ремонту та реконструкції доріг і мостових переходів, будівництва садків і шкіл, оновлення парків".

"А головне - можуть поставити під загрозу підготовку до опалювального сезону, зокрема реконструкцію теплових мереж. Комусь політично вигідно, щоб місто зупинилося, але наслідки відчують усі кияни", - наголосив Поворозник.

Він уточнив, що з понад 70 обшуків, проведених у столиці, 53 взагалі не стосуються комунальних підприємств і департаментів КМДА.

"Загалом на сьогодні здійснено понад 70 обшуків, враховуючи комерційні структури та обшуки вдома у чиновників. Із них 53 - взагалі не стосуються комунальних підприємств і департаментів КМДА", - наголосив заступник голови КМДА.

Він додав, що місто системно співпрацює з правоохоронцями.

"За цей період Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснив 385 аудитів і передав матеріали до правоохоронних органів щодо 316 об'єктів аудиту. А за інформацією, яку ми отримали від правоохоронців, за всіма кримінальними провадженнями підготовлено 52 повідомлення про підозру відповідальним за правопорушення особам, щодо 27 кримінальних проваджень обвинувальні акти передано до суду", - резюмував Поворозник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА