16:56 24.05.2021

Літаки латвійської airBaltic поки що не літатимуть над Білоруссю

2 хв читати
Літаки латвійської airBaltic поки що не літатимуть над Білоруссю

Літаки латвійської авіакомпанії airBaltic найближчим часом уникатимуть перетинання повітряного простору Білорусі, повідомляє в понеділок агентство BNS із посиланням на заяву авіакомпанії.

Напередодні, щойно була отримана суперечлива інформація про перенаправлений до Мінська рейс авіакомпанії Ryanair, airBaltic негайно ухвалила рішення, що її літаки не входитимуть у повітряний простір Білорусі, доки ситуація не проясниться.

У airBaltic наголосили, що безпека та здоров'я пасажирів і співробітників - пріоритет авіакомпанії.

Згідно з повідомленням, airBaltic діяла відповідно до рекомендованих Європейським агентством авіаційної безпеки запобіжних заходів під час виконання польотів над Білоруссю. AirBaltic розпорядилася, щоб літаки, що прямували рейсами BT410 із Риги до Одеси (Україна) і BT724 з Риги до Тбілісі (Грузія), не входили у повітряний простір цієї країни.

23 травня в аеропорту Мінська було екстрено посаджено літак ірландської авіакомпанії Ryanair, що прямував із Афін до Вільнюса через повітряний простір Білорусі. Приводом для посадки став сигнал про мінування лайнера, який потім не підтвердився. Літак супроводжував білоруський винищувач МіГ-29. На борту літака перебував редактор внесеного Мінськом до списку "екстремістських" Telegram-каналу "Білорусь головного мозку", колишній редактор визнаного у Білорусі "екстремістським" Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич та його подруга, громадянка РФ, студентка вільнюського Європейського гуманітарного університету Софія Сапега. Їх затримала білоруська влада.

У ЄС та США назвали примусове приземлення в Мінську лайнера Ryanair неприйнятним кроком, вимагаючи звільнення Протасевича.

Протасевич був оголошений у міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про взяття його під варту та видачу для притягнення до кримінальної відповідальності у справі про масові заворушення у Білорусі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА