18:53 24.05.2021

Депутати "Євросолідарності" просять Кабмін заборонити українським авіакомпаніям літати над Білоруссю

2 хв читати
Депутати "Євросолідарності" просять Кабмін заборонити українським авіакомпаніям літати над Білоруссю

Група народних депутатів із фракції "Європейська солідарність" просить уряд заборонити українським авіакомпаніям літати над територією Білорусі, повідомила депутат Ірина Фріз.

"Надіслала з колегами Іванною Климпуш-Цинцадзе, Іриною Геращенко та Марією Іоновою звернення до Кабінету Міністрів України щодо встановлення заборони для українських авіакомпаній на здійснення польотів над територією Республіки Білорусь", - написала Фріз у Facebook у понеділок.

Як сказала Фріз у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", "настав час ухвалювати жорсткі рішення".

"Звісно, хтось може сказати, що події в Білорусі є внутрішньою справою цієї країни. Втім, з огляду на те, що така сама ситуація могла статися на замовлення російських спецслужб з українцями, які летіли б у літаку над Республікою Білорусь, цей кейс не може залишитися без уваги України", - сказала Фріз.

Вона наголосила, що Білорусь уже понад рік, як втратила свій суверенітет і перебуває на стадії аншлюсу з країною-агресором.

"Тому Мінськ у відносинах з Україною вже втратив незалежність і перебуває під абсолютним впливом Кремля, позбавляє нас відчуття мирного і безпечного співіснування", - зазначила народний депутат.

За її словами, незважаючи на те, що Україна має свій власний досвід жорстких утисків опозиції та придушення народних протестів під час Революції гідності у 2013-2014 роках, вона не може стояти осторонь і мовчки спостерігати за процесами в Білорусі.

"Адже тут питання ціннісного характеру: або ми очікуємо підтримки світової спільноти й активно захищаємо демократичні принципи, або ми зберігаємо принцип "наша хата скраю". В останньому випадку - це шлях самоізоляції, і малоймовірно, що за такої поведінки Україна надалі знайде підтримку. Це питання єдності країн, які обрали демократію як свій політичний режим. Тому ми маємо ухвалювати жорсткі рішення разом із демократичними країнами", - наголосила Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

США готують пакет озброєнь для України на $1 млрд

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА