19:05 24.05.2021

Літакам може бути непросто облітати Білорусь у рейсах

1 хв читати
Літакам може бути непросто облітати Білорусь у рейсах

Генеральний директор Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) Віллі Волш заявив, що в разі впровадження заборон на використання цивільною авіацією білоруського повітряного простору, літакам із технічних причин може бути непросто виконувати деякі рейси.

"Літакам може бути важко уникати (повітряного простору над - ІФ) Білоруссю", - сказав він в інтерв'ю телеслужбі Bloomberg.

Волш додав, що "у звичайний час білоруський повітряний простір відіграє важливу роль (для руху повітряного транспорту - ІФ)".

Волш раніше в понеділок закликав до міжнародного розслідування інциденту з екстреною посадкою літака ірландської авіакомпанії Ryanair у Мінську.

"IATA рішуче засуджує будь-яке втручання або вимогу для виконання посадки в цивільній авіації, яка несумісна з нормами міжнародного права. Подробиці інциденту з рейсом FR 4978 незрозумілі. Потрібне повне розслідування з боку компетентних міжнародних органів", - наголошується в ньому.

Літак ірландської авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Роман Протасевич. Після посадки літака його затримали.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розвернути цивільний літак, Білорусь використала військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА