07:43 25.05.2021

Саміт ЄС вважає за необхідне заборонити використовувати повітряний простір ЄС і аеропорти білоруським авіакомпаніям, так само як і європейським - пролітати над Білоруссю

2 хв читати
Саміт ЄС вважає за необхідне заборонити використовувати повітряний простір ЄС і аеропорти білоруським авіакомпаніям, так само як і європейським - пролітати над Білоруссю

Європейська рада закликає вжити заходів, щоб заборонити повітряний простір ЄС для білоруських авіакомпаній і закрити доступ в європейські аеропорти, так само як і для європейських компаній уникати прольотів над Білоруссю.

Відповідні положення містяться у висновках Європейської ради, прийнятих на рівні глав держав і урядів країн-членів ЄС в Брюсселі в понеділок.

"Європейська рада закликає вжити необхідних заходів для заборони прольоту повітряним простором ЄС білоруськими авіакомпаніями і запобігання доступу до аеропортів ЄС рейсів, виконуваних такими авіакомпаніями. Європейська рада закликає всіх перевізників, що базуються в ЄС, уникати перельотів через Білорусь", - сказано в документі.

Крім того, Європейська Рада закликала Міжнародну організацію цивільної авіації терміново розслідувати цей "безпрецедентний і неприйнятний інцидент", а також "пропонує Раді якнайшвидше ухвалити додаткові списки фізичних та юридичних осіб на основі відповідних санкцій", та вжити додаткових адресних економічних санкцій". "З цією метою Європейська Рада пропонує Високому представнику і Комісії невідкладно подати пропозиції", - зазначається у висновках.

Європейська рада також рішуче засудила примусову посадку літака Ryanair у Мінську 23 травня 2021 року, що ставить під загрозу безпеку польотів, а також затримання білоруською владою журналіста Романа Протасевича і Софії Сапеги.

"Європейська рада вимагає негайного звільнення Романа Протасевича і Софії Сапеги і забезпечення їх свободи пересування", - йдеться у висновках.

Також Європейська рада висловила солідарність з Латвією після "необґрунтованої висилки латвійських дипломатів". "Європейська рада продовжуватиме опікуватися цим питанням", - зазначається у висновках.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА