07:50 25.05.2021

Генсек ООН закликає розслідувати інцидент з посадкою літака Ryanair у Мінську

1 хв читати
Генсек ООН закликає розслідувати інцидент з посадкою літака Ryanair у Мінську

Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликає до повного і незалежного міжнародного розслідування інциденту з екстреною посадкою літака ірландської авіакомпанії Ryanair у Мінську, йдеться в заяві його представника Стефана Дюжарріка.

"Генеральний секретар підтримує заклик до повного, прозорого і незалежного розслідування цього обурливого інциденту і закликає всі залучені в нього сторони співпрацювати з таким розслідуванням", - заявив Дюжаррік.

Літак ірландської авіакомпанії Ryanair у неділю було екстрено посаджено в Мінську. Цим літаком з Афін до Вільнюса летів колишній головний редактор інтернет-ресурсу NEXTA, визнаного в Білорусі екстремістським, Роман Протасевич. Після посадки літака він був затриманий.

За словами головного радника президента Литви з питань зовнішньої політики Асти Скайсгіріте, щоб розгорнути цивільний літак, Білоруссю були використані військовий винищувач МіГ-29 і військовий вертоліт Мі-24.

Білоруська влада раніше оголосила Протасевича в міждержавний розшук. У листопаді 2020 року Генпрокуратура Білорусі зверталася до Мін'юсту Польщі з проханням про його взяття під варту і видачу для притягнення до кримінальної відповідальності як обвинуваченого у справі про масові заворушення в Білорусі. Масові протести в Білорусі почалися в серпні 2020 роки після президентських виборів, переможцем яких влада оголосила Олександра Лукашенка. Опозиція не визнала підсумків цих виборів, обвинувативши владу в їх фальсифікації.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА